Skocz do zawartości

mima

Użytkownicy
  • Postów

    56
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    łódź

Osiągnięcia mima

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. mima

    PanBoczek smakuje!

    Pan Okrasa i pan Paskal,- do pięt Ci nie dorastają Powinieneś wszystko, umieszczać na You Tube!!! Bił byś rekordy oglądalności. Jestem tego pewien. Pomyśl nad tym, bo przecież trzeba się ROZWIJAĆ. Hej!
  2. Też chciałem takie kupić, ale po dłuższym namyśle kupiłem Zelmera. Patrz wyżej. Jestem z niego super zadowolony o polecam go Tobie.
  3. mima

    PanBoczek smakuje!

    A najbardziej podoba się że się nie poddajesz i dążysz do profesionalizmu.
  4. mima

    PanBoczek smakuje!

    Na Twojej stronie to czuje się jakbym otworzył dobrą książkę kucharską. Co do zlotu to jestem zapisany do Łodzi na przełomie kwietnia i maja. Na IX OZBW też się zapisałem, ale oprócz hasła zagroda nikt nic więcej nie pisze. Czyżby nikt nie wiedział, czy wszyscy wiedzą i dlatego nie piszą. Jeżeli ktoś wie, proszę mnie rozjaśnić i za to dziękuję.
  5. mima

    PanBoczek smakuje!

  6. mima

    PanBoczek smakuje!

  7. mima

    PanBoczek smakuje!

    Mam nadzieję że opiszesz co i jak i co... Ci wyszło. Pozdrawiam a może do zobaczenia bo zdaje mi się że jakiś czas temu zarejestrowałeś sie na kamperach. Czy tak?
  8. mima

    PanBoczek smakuje!

    Ta łatwo mówić, jak nie wyjdzie to można się jeszcze pośmiać. Miody wcale nie są tanie mo chyba że ktoś robi z pół litra.
  9. mima

    PanBoczek smakuje!

    Mima, doprawianych niczym ani owocowych nie chcę robić.. mam jeszcze sporo czasu na doczytanie i edukację (rok czasu ) w międzyczasie trochę doświadczenia tez złapię.. 4. Z dobrego miodu, niesycony, dla zachowania jak najbardziej naturalnego smaku miodu. I to by było na tyle półtorak po 10ciu latach - cóż to będzie? Zastanawiając się nad tym, może jednak dwójniak lepiej podpasuje pod te kryteria? Jakie korzyści dałoby mi wyprodukowanie nawet idealnego, chwalonego przez wszystkich półtoraka, jeżeli dla mnie samego byłby za słodki, za gęsty i nie podchodził do picia.. ciężko, cieżko Może Ty mi podpowiesz? Pozdrawiam Nie robiłeś nie piłeś ale już nie chcesz... To jak to rozumieć że w między czasie złapiesz trochę doświadczenia??? Ty chcesz od razu robić i pić miody królewskie. Bo półtorak takim miodem jest. A dlaczego? Dlatego że,- udawało się go robić tylko najwybitniejszym bartnikom. Dlatego osiągał kiedyś zawrotne ceny. A Ty jeszcze chcesz niesycony , a czy wiesz z jakimi niebezpieczeństwami produkcyjnymi się to wiąże? No ale cóż, o sukcesach lubią mówić wszyscy, a o porażkach - nikt, a już jeżeli, to tylko napomykają mówiąc aaaaaa tam, ale boli bardzo. Ale jak to mówi przysłowie, - najlepiej człowiek się uczy na własnych błędach. Moje gąsiory na leżakach.
  10. mima

    PanBoczek smakuje!

    Nie radzę rzucać się aż na tak głębokie wody-miody Tutaj trzeba mieć naprawdę dużo wiedzy i praktyki. Robisz wspaniałe potrawy ,w które wkładasz niewątpliwie dużo wysiłku i masz niewątpliwie do tego talent, ale miody to inna sztuka. Proponuje Ci zdobyc troszkę praktyki na trójniakach, czy dwa i pół"niakach Dwójniaki to już wyższa szkoła jazdy. Jak masz zapał to porób sobie troszkę maliniaków, miodów korzennych czy chmielowych. Pozdro. PS. Jak nie masz gąsiorów to wlej miody do 2l. butelek pet. Wygodniej jest później ,,ściągać,, osad, a ten czym częściej ściągany tym predzej dojrzewa miód. MOJE WYROBY Z 2009 R.
  11. mima

    PanBoczek smakuje!

    Witam! Proponuję Ci żebyś to przelał do jakiegoś gąsiora. Lepiej się później obciąga. Obojętnie jak to zabrzmiało.
  12. mima

    Giełda cen mięsa

    W miarę dobre ceny są w Kaufladzie w Konstantynowie Lódzkim. Np. Łopatka 7.50 Schab bk. 12 Cwiartki z kurczaka 4.50
  13. No bez przesady z tym truciem, ale podstawy tej wiedzy należało by posiadać. ,,Azotany(V) należą do związków mało toksycznych i nie stanowią bezpośredniego zagrożenia dla zdrowia ludzkiego. Zatrucia śmiertelne azotanami(V) są bardzo rzadkie. Lżejsze zatrucia azotanami(V) powodują podrażnienie błony śluzowej przewodu pokarmowego. ,, http://wedlinydomowe...otany-i-azotyny
  14. A ta peklosól to czemu ma służyć??
  15. Zamierzamy robić na 10 kg. 10 kg mięsa 3 kg łopatka bez kości 3 kg szynki bez kości 3 kg brzuch łuskany bez kości 1 kg wołowiny chudej gatunek 2gi. 1 litr wody Czosnek 0,8- 1 główka czosnku ( może w gramach ktoś poda) Czosnku dałbym po prostu 2 główki Pieprzu ok 5-6 deko Soli 2% w stosunku do mięsa, a więc 20 deko. Do tego możesz dodać Twoje Wasze ulubione przyprawy. Ot Co.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.