Skocz do zawartości

Falik_ol

Użytkownicy
  • Postów

    9
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Opole

Osiągnięcia Falik_ol

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. poniżej dla zainteresowanych podaję swój przepis: 1,3 kg dzika (boczek) 1,7 kg karczku wieprzowego 15 g/kg soli peklującej (użyłem trochę za mało , więc proponuję dać 17g/kg) łyżeczka cukru 2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu 1,5 łyżeczki granulowanego czosnku pół łyżeczki jałowca kilka ziaren ziela angielskiego 1,5 łyżeczki majeranku mięso I klasy pociąłem nożem na kawałki ok 1cm, reszta na sitku 6mm. wszystkie zioła utarłem ze szczyptą soli w moździeżu mięso w soli peklowało się 48h. wędzenie: ok 45min. osuszania ok. 2,5h wędzenie w temp. 30-40oC ok. 45 min. w temp 70-90oC
  2. Witam. Dzisiaj pierwszy raz wędziłem kabanosy. dodatkowym bonusem był boczek z dzika, który akurat mi się trafił... A więc wyszło tak:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.