Skocz do zawartości

dv6000

Użytkownicy
  • Postów

    52
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Śląsk

Osiągnięcia dv6000

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Ok tym razem zrobilem tak 4 godz w 70 stopniach. I karczek poszedl do parzenia wrzucony do wody 80 stopni i tak dlugo podgrzewany az wyszlo w srodku 67 stopni. Jest ok natomiast ten podpiekany w wedzarni w temp 90 stopni do uzyskania 68 stopni w srodku trwalo ok 50 min i wydaje sie jak by karczek byl troszke twardy. Poczekam jeszcze az bedzie zimny. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Jeszcze powiedzcie mi czy po parzeniu karczek troche ciemnieje. Przed byl zlocisty kolo mialo tluste a mieso czerwone. Po parzeniu zciemnialo do takiego wisniowego koloru a tluste jes takie bursztynowe. Kolejne moje pytanie czy na wodzie po parzeniu mozna sobie jakas zupke ugotowac ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
  2. OK Jak znów będę wędził to się znowu odezwę. Powiem co i jak mam na razie zrobione i poproszę o dalsze porady THX
  3. Powiem tak. Wedziłem jeszcze godzinke w 50 i później jeszcze raz 30 min w 80-90 stopni. Mięsko odłożyłem na bok by wystygło, jeden kawałek sparzyłem w 80 stopniach i wode podgrzewałem aż do momentu uzyskania temp. w środku 70. Teraz oba mięska są świetne, mają prze apetyczny smak, tak że nie wiem czemu aż tak twierdzicie że ono nie wyjdzie takie jakie ma, a wyszło super.
  4. No tak tez mysle ze trening czyni mistrza. No karkowka z tesco. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
  5. No ok kupie i powiesze obok mieska. Jakies rady jeszcze ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
  6. No w 60 jak kolega radzil i pozniej 30 min w 90. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
  7. Miesko w smaku ok tylko jeszcze mainimalnie takie ciagliwe w srodku. Co wy na to ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
  8. Po ok 2 godzinach. http://img.tapatalk.com/d/14/06/15/u8a6uzy5.jpg Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Temperatura 50 - 60 Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
  9. Ok no po wedzeniu. Znajomy tez wedzi i mi tak polecil. Dal sprobowac swojegi i bylo super. To teraz przy otwartych drzwiczkach wygrzeje do 70 a pizniej 3 godzinki bede wedzil w 60 i 30 min 90. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Zapomnialem jeszcze dodac ze wedze przy lekko uchylonych drzwiczkach z komory nie zamykam ich praktycznie. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
  10. http://img.tapatalk.com/d/14/06/15/e9yzabym.jpg Godzine wygrzewany w 60-70 stopni Godzine osuszanie 40-50 stopni 4 godziny wedzenia w 40 stopni Tak to wyglada tylko miesko surowe jeszcze w srodku. Powtorze schemacik tylko bez osuszania i nie koniecznie 4 godz wedzenia i ostatnia godzine podniose do ok 80 stopni. Co o tym myslicie. P.S. jeszcze nie kosztowalem. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
  11. No cugu bardzo nie ma ale jest rura 180 i dodatkowe 8 wylotòw w dachu oraz ocieplony. Moze to przyniesie oczekiwany efekt. Kominek zostawiam bo niemam juz takich frezowanych desek. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
  12. Co myslicie ?! Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka http://img.tapatalk.com/d/14/06/13/hu4eqyse.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/06/13/7a9urymu.jpg Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
  13. W którym miejscu usytuować dziury w dachy ? Przy górze, z dołu a może na środku ? Proszę o podpowiedź gdzie by najlepiej spełniały swoje zadanie ? Następnie zrobić je w każdej desce czy np. co drugą ?
  14. Opalarką myślałem ten dach zrobić ode środka, jakoś to wypalić, bo do ozonatora raczej nie mam dostępu (
  15. Może opalarką ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.