Skocz do zawartości

Tommmy

Użytkownicy
  • Postów

    20
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O Tommmy

  • Urodziny 22.01.1974

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Strzegom

Osiągnięcia Tommmy

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. no i kolejny super produkt Ale dla mnie, co ważniejsze super opis "step by step" Dzięki Mirek, klasa sama w sobie NAPEWNO skorzystam
  2. "Nikt nie zwraca na stosowanie odpowiedniej temperatury w procesie obróbki termicznej, począwszy od wędzenia po wynik ostateczny - parzenie. ( osobiście uważam, że dopiekanie w wędzarni jest szkodliwe i wypacza prawdziwy smak wędlin ) A szkoda, bo wiele starań jest zniweczone. Na początek dodam straty w ilości, twardość wyrobów są duże w tym spora różnica smaku. Jak wiele się traci i ile znaczy kilka stopni temperatury dowie się ten, kto przestrzega odpowiedni proces technologiczny. Proces obróbki termicznej, który jest szeroko pomijany w przepisach, lub lakonicznie traktowany." "... ot i mądrego po szkołach dobrze posłuchać..."
  3. Draco, Do murowania z tego typu kamienia, bo widzę że używasz odpadu z łupiarki. Proponuję zastosować szalunki, wyjdzie ładniej i prościej w murowaniu. pzdr
  4. No i miodzio , super że wymurowałeś palenisko . Lachu napisz z czego jest zrobiona ta boniówka, czy to piaskowiec, wapień czy konglomerat kupiony w markecie ????
  5. Tommmy

    Dowcipy

    Siedzi sobie pod drzewkiem Kubuś Puchatek z Tygryskiem. Kubuś rozmyśla a Tygrysek coś zajada. W pewnym momencie Kubuś mówi: - Wiesz co Tygrysku, ja tego Prosiaczka nie lubię. Na to Tygrysek: - Jak nie lubisz, to nie jedz.
  6. Tommmy

    Książki jakie czytacie

    A ja polecam "Szubienicznika" Jacka Piekary, akcja toczy się w XVII wiecznej sarmackiej Rzeczypospolitej. Oprócz wciągającej akcji są świetnie opisane aspekty kulinarne owych czasów. "Łyknąłem" pierwsze dwa tomy jak dobry trunek, czekam na trzeci
  7. Marcin, jeżeli to rzeczywiście ocynk to niestety MUSISZ !!!!!!!!!!!!, to wyrzucić.
  8. OK, teraz wszystko jasne. Niechybnie wypróbuję przepis po powrocie do domku pod koniec sierpnia. Dam znać jak poszło oczywiście września , ech tracę poczucie czasu na zesłaniu
  9. Kto pyta jest idiotą 5 minut, kto nie pyta całe życie.
  10. Czy mógłbyś uściślić ile tej wody wg. wyczucia bo ja takowego nie posiadam , pls.
  11. Tak żeby uściślić to zapis: 20 g / kg (mięsa???) sól peklowa z solą morską niejodowaną 50/50% oznacza że w Twoim przepisie użyłeś 200 g na 10 kg mięsa ??? . Sorry ale wolę zapytać niż coś spieprzyć. Fotki super, jeżeli tak smakuje jak wygląda to WOW. Już zapisuję i po powrocie do domu zabieram się do roboty.
  12. Witam, czy jest ktoś z D.Śląska kto wybiera się na ten kurs, jeżeli tak chętnie bym się przyłączył.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.