Skocz do zawartości

Dominik1234

Użytkownicy
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Wołomin

Osiągnięcia Dominik1234

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Jasne, o tym, o przyprawach i innych sprawach będę już pamiętał
  2. Pięknie Dziękuję wszystkim za cenne wskazówki
  3. Super Tak właśnie zrobię, będzie jeszcze więcej pyszności '-)
  4. Macie koledzy dobre pomysły Zawsze też można część mięsa przeznaczonego na kiełbasę, wymoczyć przez pewien czas w zwykłej wodzie, a dodatkowo dołożyć świeżego mięsa
  5. Mięso do wyrobu kiełbas peklujemy na suchoMałe i cienkie kawałki mięsa po 6-ciu dniach peklowania będą zawierać + - 5% soli. Czy zaakceptujesz tak wysoki poziom słoności. No tego nie jestem niestety w stanie w tej chwili stwierdzić Dla tego właśnie pytam, może ktoś miał taki przypadek jak ja.
  6. Na 10 litrów solanki było dane 1 kg soli, a dokładnie: 50 dkg soli zwykłej niejodowanej oraz 50 dkg peklosoli.
  7. Witam, Mam ponad 20 kg mięsa z połowy tuszy wieprzowej i całe to mięso jest już od kilku dni peklowane na mokro. Chciałbym jednak uwędzić poza szynką, schabem,boczkiem itp. trochę kiełbas. Mam pytanie techniczne. Czy można uwędzić kiełbasę z mięsa peklowanego 6 dni na mokro, czy do wyrobu kiełbasy, mięso musi być peklowane na sucho ? Będę wdzięczny za pomoc, gdyż nie chciałbym czegoś zepsuć.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.