Skocz do zawartości

pzylke

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O pzylke

  • Urodziny 01.11.1978

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Reda

Ostatnie wizyty

109 wyświetleń profilu

Osiągnięcia pzylke

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dziękuje wszystkim za porady i wskazówki. Zrobię tak jak radzicie czyli zrobie kibelek z opcją przyłączenia generatora dymu. Einshell wędziłem zawsze w wędzarni, która wybudował mój dziadek z 60 lat temu w piwnicy. Wędzarnia była murowana o wymiarach ok 1,5mx1,0mx2,2m i zawsze wędziliśmy trocinami z drzew liściastych bądź owocowych. Niestety z powodu prac budowlanych w moim rodzinnym domu, wędzarnia została wyłaczona z użytku . Miała swoje wady, ale wyroby, które robili dziadkowie były palce lizać. Dziadek zdążył wyedukować mnie tylko w kierunku szynek i boczku, także w swojej planowanej wędzarni mam zamiar troszke rozwinąć skrzydła. Jeszcze raz wielkie dzięki!!!
  2. Dzięki krzysiek-krze, będę cierpliwie oczekiwał na odpowiedź od Andyandy.
  3. ....."A to dobre jest" (Poranek Kojota) .Dzięki za wskazówkę. Domyślam się, iż powinnienem rozwiązać to w taki sposób, lecz liczyłem na to, iż ktoś użytkuje już taką wędzarenkę
  4. Witam serdecznie Brać Wędzarniczą i z wielkim szacunkiem pochylam moja skromną głowę . Chciałbym prosić o poradę, gdyż nie mogę znaleźć odpowiedzi na dręczące mnie pytanie na szacownym forum. Czy jest możliwość, aby korzystać z wędzenia "na zimno" w wedzarni typu "kibelek". Zamierzam w ramach swojego życiowego projektu wybudować wędzarnie jak w tytule tylko nie jestem pewien czy w takiej wędzarni będę mógł uzyskac temperaturę do wędzenia "na zimno"?? Czy też będę musiał wybudować dodatkowe palenisko i połączyć je kanałem nie dłuższym niż 150cm?? Napewno grono z was zacznie pytać dlaczego "na zimno", juz śpieszę z odpowiedzią. Jest to metoda, którą przekazał mi mój dziadek i która używałem przez całe życie jednakże chciałbym też zostawić sobie możliwość wędzenia "na gorąco". Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź i wszelkie wskazówki???
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.