W tym roku wybudowałem coś takiego Tak wygląda z przodu. z lewej strony komora wędzalnicza z możliwoścą wędzenia ciepłym i zimnym dymem. Koło młyńskie to taki bajer, mam zamiar jeszcze za pomocą przekładni łańcuchowej takiej od rowera przenieść napęd do rożna nad grilem. Gril ma od spodu podmuch za pomocą widocznej żaluzji oraz wymuszony pochodzący od kompresora stojącego w pobliskim blaszaku.Dalej tradycyjny piec do chleba i pizzy. Tak wygląda od tyłu. Widoczna jest kuchnia, suszarnia i mały zlew. Paląc w kuchni można wędzić na gorąco, ogrzewać suszarnię do owoców i grzybów lub coś ugotować przełączając odpowiednie szyberki. od tyłu komory wędzalniczej podłącza się generator zimnego dymu. Tak wygląda moja suszarnia. Piec chlebowy. Wędzenie kiełbas Młyńskie koło w ruchu. Wszystko jest podłączone do jednego komina i przykryte dachem. Jeżeli kogoś zainteresowałyby jakieś szczegóły, proszę pytać.