Skocz do zawartości

Ar2rek

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Tomawa

Osiągnięcia Ar2rek

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. I tu jest właśnie kwestia sporna. Wspomniany wcześniej Kuba Stawiany uważa, że do parówek powinny być prędkości wyższe. Dzięki obrotom rzędu 3 tyś masa nie nagrzewa się tak bardzo ponieważ proces trwa szybciej. Najlepiej byłoby mieć dwie maszyny i porównać efekt
  2. Hej, Dzięki za linka. Przeglądałem również produkty Stawiany i są spore szanse że to któryś z nich wybiorę. Jednak moje pytanie co do ilości obrotów pozostaje otwarte - czy 1300 obr/min to nie za mało do wytwarzania parówek?
  3. Witam Panie i Panów, Widząc Wasze profesjonalne odpowiedzi w innych wątkach mam nadzieję, że i mi również podpowiecie w temacie doboru odpowiedniego kutra do wyrobu mięsa. Pojawiał się wątek na tym forum w tym temacie, ale nie znalazłem odpowiedzi co do szybkości takiego urządzenia. Czytałem, iż do wyrobu parówek powinno to być 3 tyś obr/min, ale jeden ze sprzedawców powiedział że 1300 w zupełności wystarczy... Jak to wygląda z Waszego doświadczenia? Może macie jakieś modele godne polecenia? Pozdrawiam serdecznie, Artur
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.