Skocz do zawartości

naruto83

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Polska

Osiągnięcia naruto83

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Oo coś takiego mi się podoba ! Uprzejmie proszę o jakiś namiar na przepis.
  2. Zgadza się, trzeba chcieć...nie chciało mi się szukać to wziałem na oko pierwszy lepszy, aczkolwiek, gdy poszukałem dokładniej to znalazłem właściwe naczynie i problem zniknął.
  3. naruto83

    Polędwiczka solona - Miro.

    Mam parę pytań odnośnie polędwiczki, chcę ją zrobić, ale nie chcę niczego zepsuć. 1. Rozumię, że po zakupie polędwiczki trzeba umyć w zimnej wodzie,a później nacierać solą oraz pieprzem. 2. Polędwiczkę nacieram solą ile wlezie tak ? aż zacznie się obsypywać 3. Czy nie ma tu ryzyka zatrucia się jakimś świństwem ? W końcu to surowizna... 4. Jak dalej przechowywać polędwiczkę po tych 7 dniach ? W lodówce, a może mogłaby sobie wisieć dalej, a ja w zależności od potrzeb i ochoty mogę sobie odkrajać codziennie po kawałku ? Ile tak może wisieć, żeby nic się nie popsuło ? Tydzień, dwa, trzy ?
  4. Co w sytuacji gdy mam taki pojemnik, że muszę użyć 0,8 L wody a posiadam 1 kg mięsa. Jak dobierać ilość peklosoli ? Czy 4 dkg ma być na 1 kg mięsa bez względu na ilość wody ? Czy też w mojej sytuacji gdy mam 1 kg mięsa i 0,8 L wody mam dać 8 dkg peklosoli ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.