Skocz do zawartości

bonus09

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    warszawa

Osiągnięcia bonus09

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Żeby utrzymać temperaturę konieczne jest ocieplenie wędzarni ,albo zbudowanie jej z ,,ciepych,, materiałów Kanał doprowadzający spaliny też musi być ocieplony . Palenisko zagłębione w ziemi powinno być odizolowane -najlepiej szamotem w myśl zasady kilowaty nie na straty Wędzarnia zbudowana10 lat temu z 1/2 suporexu z dwoma systemami palenisk i możliwością grilowania w komorze wędzarniczej -do wędzenia zimnego i ciepłego.Zaletą tej wędzarni jest szybki nagrzanie bez względu na porę roku .Wadą paleniska ,,zimnego,, jest zbyt małe palenisko i umiejscowienie rury wylotowej .Rura wylotowa transportująca spaliny do wędzarni powinna być pod stropem paleniska, a jest 10 cm niżej .Wadą zauważoną podczas używania wędzarni są też za małe drzwi ,podczas załadunku -przekładania kije wprowadza się do komory wędzarniczej pod kątem ...Należało by też bardziej uszczelnić drzwi wsadowe , nieszczelność powoduje zasysanie obcego powietrza a w niektórych przypadkach przez te nieszczelności wydobywa się dym .
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.