Skocz do zawartości

Guliwer

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Cedry Wielkie

Osiągnięcia Guliwer

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dzięki za odpowiedź. Rozumiem, że przed samym wędzeniem należy mięso z chłodni chwilę ogrzać w temperaturze pokojowej.
  2. Do tej pory wędziłem wyłącznie "na gorąco". Chciałbym teraz rozpocząć swoją przygodę z wędzeniem na zimno. Na lokalnym forum jest wiele przepisów, w których wędzenie jest rozłożone na X dni. Z reguły każdego dnia dymimy tylko przez określoną liczbę godzin. Zastanawiam się, co należy zrobić z wkładem wędzarni po zakończeniu dymienia danego dnia. Czy zostawiamy mięso w wędzarni czy przenosimy je do lodówki. Intuicja podpowiada mi, że lepiej pozostawić mięso ale czy po np. 4 godzinnym dymieniu latem mięso nie zepsuje się pozostawione w wędzarni kiedy temperatura otoczenia jest ponad 20 stopni? Przepraszam, jeżeli pytanie jest naiwne ale nie miałem takiego problemu przy wędzeniu na gorąco a na zimno nigdy nie wędziłem. Niestety nie udało mi się znaleźć odpowiedzi w internecie.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.