Skocz do zawartości

Martinezd

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Chrzanow

Osiągnięcia Martinezd

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Żona nawaliła jak do pieca Dodatkowo podsunęła ogień do końca kanału Przy chcile nieuwagi i odpowiedniej ilości na palenisku temperatura skakała maksymalnie do 100 stopni. Tak To jej wina, ale kocham ją i wybaczam
  2. Środek z pewnością drewniany, niestety nie pióro wpust ale deski czterostronnie strugane juz powstaje może do soboty wrzucę efekt finalny. Co do ocieplenia to nadal rozważam możliwości, przy kanale ciężko w zimie bez tego będzie uzyskać temperature, tak mi się przynajmniej wydaje. Dzisiaj wpadłem na genialny :p pomysł izolacji między komora a płyta warstwowa (jeśli ja zastosuje) przy użyciu uwaga... Spożywczej folii aluminiowej.... Jeśli można na niej pięć w piekarniku to dlaczego by nie wykorzystać jako izolacje wędzarni a przy tym znakomicie odbija ciepło? Czekam teraz na opinie na ten temat jak zawsze podatny na krytykę. Jeśli zdecyduje się na płytę warstwowa to z pewnością będzie to rozwiązanie tymczasowe (zimowe) i tutaj pomyślę o łatwym demontażu i montażu. Obróbki blacharskie nie będą stanowiły problemu. Czasami wydaje mi się ze trochę miałem się z powołaniem, bo uwielbiam budować a w pracy dbam tylko o zaplecze budowy i papierologie Podsumowując drewniana buda juz powstaje, reszta pozostaje w fazie projektu przynajmniej do przyszłego tygodnia
  3. Mam dokładnie coś takiego do dyspozycji, został jeszcze kawałek z wełną mineralną w środku ale nie wiem czy starczy na całą wędzarnie http://dachy.info.pl/przeglad/plyty-warstwowe/ A nie jest to dobry pomysł tylko ze względu na styropian, czy chodzi o samą konstrukcję płyty? Przypominam, że środek jest drewniany i dach również
  4. Tak. Mogę mieć z pracy, reszta po budowie hali
  5. Ta wędzarnia była zrobiona z desek szacunkowych po budowie każda inna, sam czyscilem i masa pracy przy tym była, rozeszły się z powodu żony tak Natalia ze się środek spalił. Jutro dodam przykładowe zdjęcie z rozbiórki Co myślicie o płycie warstwowej? To taka blacha styro i blacha. Środek oczywiście drewniany juz zresztą w budowie
  6. Witam Pierwszy temat więc jeszcze raz witam Przedstawie może zdjęcia mojej wcześniejszej wędzarni, którą wykonałem na podstawie informacji z forum - wędzarni kanałowej, która bardzo dobrze się spisywała, aż moja kochana Małażona potraktowała ją jak piec, chcąc mi pomóc, zamknęła licznik termometra a w środku wszystko się spaliło. Nawet nie mam zdjęcia efektu finalnego Oczywiście człowiek najlepiej uczy się na własnych błędach, więc aktualnie budowana wędzarnia z pewnością będzie miała otwierany dach Trochę słów brzydkich padało wyjmując kije Na wszystkich zdjęciach ten najbardziej oczekujący na wędzonki Zawsze musi "pomagać" mi przy pracach w ogrodzie Wędzarnie, a raczej komore rozebrałem Teraz będzie taka otwierana od góry, też drewniana. Mam jednak pewne wątpliwości co do tego czy w zimie będzie się dało uzyskać w niej odpowiednią temperature. Stad moje pytanie do was drodzy zadymiacze, czy istnieje możliwość ocieplenia komory wędzarniczej od zewnątrz? Grubość obecnych desek to około 22mm. Co polecacie, czy może to być np styropian z siatką? (wiem, że będzie zbyt szczelnie, ale dach postanie nieocieplony z wyjmowanymi deskami) Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi Martinez
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.