Witam wszystkich. Jestem nowicjuszem który po dogłębnej lekturze tej wspaniałej stronki postanowił się przyłączyć do wędzarniczej braci i.... Wybudowałem wędzarnie z paleniskiem bezpośrednim wg projektu andyandy(z pewnymi modyfikacjami), zakupiłem mięsko wieprzowe,kurczaczka(udka) , zapeklowałem , pojechałem do kolegi po drewno olchowe i wczoraj pierwszy raz w swoim życiu uwędziłem. Efekt wizualny jak na zdjęciach.Oczywiście na pierwszy ogień (do garnka a potem do mojego brzuszka)poszła biała kiełbaska- niebo w gębie. Najlepszym podziękowaniem za mój trud było to , że mój 5 letni synek zjadł dwa udka jeszcze na ciepło(nadmienię ze zrobione wg przepisu Dziadka cz.II z modyfikacjami) a kiełbaska........ cała rodzinka jadła ze smakiem. Pozdrawiam wszystkich Denis