Skocz do zawartości

bombel6622

Użytkownicy
  • Postów

    17
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Zielona Góra

Osiągnięcia bombel6622

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Chodzi mi własnie o taki z wskazówka
  2. Witam. Poszukuje termometru lub jego nazwy chodzi mi o termometr z sonda na sznurku. do pieca chlebowego. Wszedzie sa z szpikulcem. Jaki zakres powinien miec temp??
  3. Weteran jak mozesz to zostaw mi linki do wypowiedzi andyandego bo moze to dziwne ale nie moge znalezc. prosze wyslij poczytam
  4. szyber robie po to aby podczas dorzucania drzewa do paleniska nie l;eciał popiol na wyroby oraz przymykanie dymu podczas wybierania miesa
  5. CHodzi mi o zrobienie szybra. Mam taka blache formatu ok 70x40
  6. Dzieki bardzo za rade. A jeszcze jedno takie pytanie, moze dla was to oczywiste ale ja tego nie wiem. Mam blache tzw. nierdzewke czy ona reaguje pod wpływem wysokiej temperatury? czy mozna ja uzyc do budowy wedzarni?
  7. a czy deski z podbitki sosnowej beda dobre?
  8. Witam. Tak jak w tytule. Cz trzeba wykładac np. deskami wnetrze wedzarni? Moja wędzarnia ma scianki z pojedynczej cegły poniemieckiej. Jesli tak to czy te deski trzeba obic jakas blacha? Czy drzwi ktore sa drewniane tez trzeba uszczelnic blacha?
  9. Cegłe dostałem w gratisie ok 2000 szt. wiec nie wybrzydzam. wsepnie ja oczysciłem z grubszej zaprawy jest w niej chyba wiecej piachu niz zaprawy chyba tak wczesniej murowari. Teraz juz mam w połowie wymurowana wedzarnie i sie zastanawiam czym potraktowac ta cegłe aby usunac cieki osad i resztki zaprawy przed fugowanie. Dziekuje bardzo za dobre sugestie.
  10. a moze jakas chemia dostepna w markecie?
  11. wsumie to buduje z pomysłu z głowy. wiekszosc rzeczy tak robie i w miare dobrze funkcjonuja.
  12. Witam. Znacie jakies dobre sposoby na wyczyszczenie starej cegły z resztek zaprawy? Wyczytałem ze kwas solny jest dobrym rozwiazaniem.
  13. Ralf A jakiej wielkosci ma byc ten wlot powietrza z tylku pieca? Czy to ma byc poprostu dziura w piecu? ?
  14. Witam wszystkich forumowiczów. To moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumiałość. Jestem w trakcie budowy pieco wedzarni, o wedzarni duzo czytałem i mysle ze wiem jak to dobrze zrobic. Pytanie ma do budowy pieca chlebowego a raczej do pizzy bo jestem jej wielkim fanem. Tu moje pytanie. Czy do pieca potrzebny jest jakis dopływ powietrza czy wystarczy przez drzwiczki i komin nad drzwiczkami?? Jakies kanały dymne?? Prosze o szczegółowe fotki jesli takie posiadacie. Pozdrawiam. Prosze podajcie jakies wymiary wewnetrzne pieca oraz wielkosc otworu wejsciowego. Pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.