Skocz do zawartości

jazoo

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Poznań

Osiągnięcia jazoo

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Być może nie jestem znawcą tematu, ale trafiłem na to forum ponieważ kupiłem jakiś czas temu taki właśnie szynkowar. Z mojego skromnego doświadczenia wynikają same zalety jego stosowania. Próbowałem różne przepisy stosować i z reguły wychodzą wędliny smaczne , pachnące o dobrej konsystencji. Czy to będzie mielonka drobiowa z grzybami, czy też karkówka z majerankiem, całościowe szynki i mięsa po zapeklowaniu na 48 godzin również są dobre. Właściwie to stosuję się do zaleceń ogólnych producenta, czyli marynuję zawartość bezpośrednio w szynkowarze, a parzenie z zewnętrznym termometrem (wg wskazania na skali termometru) ok. 120 minut. Sam materiał z którego jest szynkowar spisuje się bez zarzutu. Mogę więc szczerze polecić ten produkt. Wiem że stalowe są tańsze, ale tu nie muszę stosować folii ( czyste lenistwo )
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.