Skocz do zawartości

lukasz6743

Użytkownicy
  • Postów

    15
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    radziejów

Osiągnięcia lukasz6743

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Temat roczny ale aktualny, ja mam własnie przypalonego starym jedzeniem, nie wiedziałem że nie można go czyscić płynami, ale mam piaskarke i potraktuje go piaskiem. Pozdrawiam.
  2. hej, ja mam ten sam problem. I wg mnie jedynym rozwiązaniem jest przerobienie komina na dużo większy niż 120 (u mnie). Zadne wentylatory, osłony nic nie dadzą, przy dużym grilowaniu dymu jest zbyt dużo żeby komin dał rade. pozdrawiam
  3. ziemianka super, martwi mnie tylko "długie" wejście do niej, co będzie jak będą duże opady deszczu? długie wejście = duża powierzchnia opadowa, jakieś rozwiązanie na wypadek długiego opadu deszczu?
  4. w pierwszym założeniu było zrobienie fajerki nad paleniskiem, właśnie do parzenia, lub podtrzymywania temperatury jedzenia w razie jakiejs imprezy w ogrodzie, ale mimo że tej fajerki nie zrobiłem beton i płyta granitowa sie i tak dośc mocno grzeje dając dużo ciepła coś około 50-60 stC.
  5. W wędzeniu naprawdę nie chodzi o wysoką temperaturę - było to już wielokrotnie poruszane na forum. zgadzam się, szkoda że człowiek najpierw zbuduje a później dopiero trafi na forum i zaciągnie wiedze od doświadczonych kolegów palenisko na wiosnę będzie przerabiane tyle wiem na szczęście dużo pracy z tym nie będzie....
  6. no rozumiem, o tym nie myślałem, ciężko będzie teraz przerobić zobaczę w trakcie używania czy będę mógł zapanować nad ogniem
  7. Witam, zapas drewna jest w innym miejscu, także po wędzeniu jest uzupełniany składzik. Palenisko nie jest duże ale jest długie, ale faktycznie ruszta są zbędne, może na wiosnę będzie czas to je wywalę. Ale tak jak zauważyłeś malutkie palenisko ale wędzenie jak w hucie, czyli mimo że małe temperaturę daję dużą, chętnie posłucham opinii innych, wiadomo na błędach sie człowiek uczy. Do filmiku dodałem zdjęcia jedynie z wędzenia udźca kuraka, wcześniej wędziłem całe kurczaki i były uwędzone , nie upieczone ale niestety nie było dokumentacji foto. Pozdrawiam
  8. witam, ja postanowiłem zrobić grilla z wędzarnią, trochę zabawy było, ale satysfakcja jest ogromna. zapraszam do obejrzenia relacji z budowy. Oczywiście zachęcam do komentowania chętnie wysłucham opinii osób bardziej doświadczonych:). Ja póki co uwędziłem kilka kurczaków także doświadczenie malutkie. pozdrawiam wszystkich:) https://www.youtube.com/watch?v=HgiQi6R8qVE&t=371s
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.