Skocz do zawartości

Elżbieta82

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Rzeszów

Ostatnie wizyty

23 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Elżbieta82

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dzięki za info . rozumiem ze to wielka lipa z ta wędzarnią Kurcze ale mięsko fajnie wygląda z wierchu i w środku tylko ten paskudny smak goryczy wyszedł . Ładnie się uwędziło Ja bym jeszcze raz spróbowała tego badziewia użyć już dla pewności ze wszystko bobrze zrobiłam . Prosiłabym o informacje czy wymienia się lub podmienia te zrębki .Tak jak pisałam one robią się czarne spalone już do 5 minut od podgrzania
  2. Witam Zakupiłam ostatnio wędzarnię (Turystyczną Biowin) Miałam ochotę wypróbować -zrobić wędzone ćwiartki z kurczaka . Wędzone na drzewie bukowym i wiśni (oryginalne opakowanie z biowina zrębki) 1.Wsadziłam do solanki (10% na 1l wody) (Woda przegotowana wraz z przyprawami ) 2.Leżało w lodówce ponad 24h 3.Po wyjęciu czas na parzenie (około 35 minut w temperaturze 75-85c 4.Suszenie całą noc (w sumie około 15h) Wsadziłam do wędzarni (tej biowin) i starałam się wędzić w temperaturze około 50-60c przez 4-5 godzin Mięsko nabrało ekstra kolorku ale w smaku jest gorzkie -Gorycz Czy coś zlę zrobiłam Tak zapytam Was kolegów o zrębki czy i kiedy sie je podmienia podczas wędzenia . Chodzi mi ze jak nasypie do tej części (wyrobionej w blasze ) to pala się już po 5 minutach są czarne , czy je sie wymienia czy tak zostawia przez cały czas wędzenia Pozdrawiam Proszę o informacje w tej sprawie Dziękuje
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.