Skocz do zawartości

adamuska

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Łódzkie

Osiągnięcia adamuska

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam, mam duży problem z niedostateczną barwą kiełbasy czystowieprzowej. Wędzę naturalnie z przedłużonym paleniskiem i chociaż bardzo się staram barwa jest bardzo jasna, niestety niektórym wydaje się być biała. Czy ma ktoś jakąś radę? Dodam że jak wędzę długo powyżej 3h jelita naturalne których używam robią się twarde po obróbce.
  2. Dobra, dziękuje za wielkie zaangażowanie zamykam temat. A twoje wrażenie jest mylne, a tłumaczyć Ci się nie muszę. A zanim zaczniesz tak myśleć to dokładnie przeczytaj temat cyt. ( napiszcie jakie firmy/modele maszynek ) a kolegami nie jesteśmy.
  3. Jednorazowo zakładam że będę robił ok. 150kg Moc. 2-5kw 150-350kg/h do 7000zł wyroby: kiełbasy cienkie, grube, podrobowe, konserwy
  4. Ok, dla mnie wszystko jasne zrozumiałem swój błąd ale czy nie najważniejszym parametrem jeśli chodzi o dobór maszynki do mielenia nie jest średnica sitka? Co do ilości wyrobu, nie jestem w stanie tego przewidzieć. w samym projekcie założenie jest na 150kg przerobu dziennego. A ile wyjdzie w praniu to już tylko zależy od moich starań i reklamy.
  5. Średnicy sita, czego innego mogłoby dotyczyć? - macie jakieś korzyści z takich odpowiedzi?
  6. Witam wszystkich, tak jak w temacie napiszcie jakie firmy/modele maszynek polecacie może być 114 może być troszkę mniejsza ważne jest dla mnie żeby miała zasyp ze względu na to że będzie pracować w zakładzie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.