Skocz do zawartości

Sickboy

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Torun

Osiągnięcia Sickboy

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Nie nie nie, to nie ma być pomnik niczym Lenin na wzgórzu Murowana z czerwonej cegły, z kominem systemowym (dlatego, że będzie stała przy kominie CO, więc połączyć żaden problem) no i tyle. Pomysł podpatrzony z działającego źródła A wracając do tematu, możesz mi coś powiedzieć o tej beczce miniowanej po spożywce? Nada się po jej wypaleniu?
  2. Kolejne info: beczki są miniowane (tlenkiem ołowiu) :O Czy faktycznie one się nadadzą? Co masz na myśli?
  3. Może dodam, iż na wiosnę zaczynam budowę swojego domu, gdzie przy budynku gospodarczym będzie grilo-wędzarnia z prawdziwego zdarzenia, tzn murowana z kominem i osobnym paleniskiem. Ta na teraz potrzebna jest na rok, maksymalnie dwa lata toteż chcę zrobić coś na chwilę, a że taka beczka kosztuje 30 zł... Te beczki są po glukozie, takie info otrzymałem.
  4. Długo trzeba wypalać? Dużą temperaturą? Dno mi się nie wypaczy?
  5. Witam wszystkich forumowiczów. Może w wędzeniu nie jestem początkujący, bo wędzę odkąd zostałem myśliwym, ale potrzebuje porady. Otóż dotąd wędziłem w starej stalowej beczce 'po dziadku'. Chciałem ją wymienić na nową, dorobić palenisko i zamykane wieko ale mam dylemat, bo w okolicy (Toruń) nie mogę znaleźć surowej stalowej beczki, jest za to pełno beczek emaliowanych po spożywce. Czy taka beczka nadała by się do wędzenia? Można by ją pomalować od środka farbą na wysoką temperaturę itp...
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.