Skocz do zawartości

pianobeg

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    KrK

Osiągnięcia pianobeg

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dzięki Forumowicze za opinie i porady. Już odpowidam: - w lodówce leżały na kratce pod spodem ręcznik - otwieranie bardziej drzwiczek paleniska skutkowało gwałtownym wzrostem temperatury - drewno nie było wilgotne - tak kładłem żeby się dosuszyło. to był buk lub dąb - przynajmniej 1,5 roku w drewutni kolejnym razem pojadę wyższą temperaturą i pewnie będzie lepiej. Ale po parzeniu smakują bardzo dobrze. Na zdjęciach nie ma, ale słonina wędzona to mistrzostwo świata... ach tylko te kalorie... raz jeszcze dziękuję za rady i uwagi dla początkującego... Pozdrawiam piotrek
  2. ociekanie : noc w lodówce (ok 9h), rano powisiały w temp. pokojowej (ok 2h) osuszanie: w bezdymnej wędzarni ok 40 min. pozdrawiam
  3. pianobeg

    Miejskie wędzenie

    Witajcie, Od dawna czytałem Forum. Zawsze marzyłem o wędzeniu. Ale wydawało mi się to odległe. W końcu postanowiłem spróbować. Kupiłem małą wędzarnie, niezbędne dodatki i mięso z "pewnego" źródła. Peklowanie przebiegło bez problemów (na forum jest bez liku informacji o tym). Samo wędzenie - emocje jak na corridzie - temperatura skacze, to spada ... drzwiczi otwórz... dzwiczki domknij... ale wyszło - jest satysfakcja - daje fotki (słąbe i mało) - oceńcie debiut. Ale czuję że wpadam w TO ... Pozdrawiam
  4. pianobeg

    Przywitanie

    Witam wszystkich, zaczynam zabawę z wędzeniem - dzięki za wiele informacji które wyczytałem z forum Pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.