Po deszczu fakt - ze 30 min palę żeby woda odparowała z paleniska, potem osuszanie 30-60 min aż powierzchnia wędlin sucha będzie. Wędzę z zamkniętą klapką bo dym i tak ma wg mnie na za duży przepływ, nie ma mowy o kiśnięciu dym ucieka w miarę równomiernie z każdej strony daszku, bo górna część to deska bita "do czoła" uszczelniona z zewnątrz panelem więc przepływ bardzo swobodny jest [Dodano: 06 maj 2017 - 20:26] Hmm, pisz co byś poprawił. Mój wytwór to nie typowy kibel ale trochę poczytałem zacne forum i wydaje mi się, że mój cudak daje radę. Temp. cały czas 45-55, a podpiec w 90 też nie ma problemu. Nie wiem jak w zimie przy - 10 bo od wiosny dopiero testuję [emoji14] Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka [Dodano: 06 maj 2017 - 20:38] Prawda - wyglądu to to nie ma - tu nie ma co porównywać do ogrodowych mega "kibelków" bo sam zazdroszczę ale jedyny koszt to koszt 4szt. zawiasów + 2 garści wkrętów. Reszta materiałów za free pod ręką była - takie było założenie - wędzarka za min. kosztów na początek. Wymurować postawić "srocz" kupijąc zgodnie z projektem AndyA to chyba każdy powinien potrafić i będzie zadowolony. [Dodano: 06 maj 2017 - 20:42] I nie mając nic tak bym zrobił - jak koledzy polecają. Z tego co było pod ręką zrobione w 1 dzień ;p Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka