Skocz do zawartości

Tomasz.N.

Użytkownicy
  • Postów

    42
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Łuków

Osiągnięcia Tomasz.N.

Poszukiwacz

Poszukiwacz (4/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam bardzo dla zainteresowanych to jak już wspomniałem wędzi się super a i Malbork po woli do końca się zbliża.
  2. Chlebek pieczony tylko na zakwasie. Po nagrzaniu pieca upiekę chlebek, po nim wystarczy ciepła na wedliny i jeszcze na drugi dzień mam 100st.Jest SUPER.
  3. Bardzo ładnie się wędzi, Wędzarnia i palenisko nie jest jakieś specjalnie wielki. Każdy patrzy na to co widzi ale ważniejsze jest to co nie widać w tej budowli.
  4. Budowla powoli rusza się do przodu, ale jeszcze troszkę kamienia trzeba dołożyć. Okleić piec chlebowy z przodu i z tyłu, palenisko, altankę zrobić i wychodzi roboty a roboty. Wędzarnia działa w 100%, nie mam problemów z urzynaniem temperatury, jak i piec chlebowy sprawdza się w 100%..już parę naście razy używany do pieczenia wędliny jak i we większości do chlebka.
  5. Tomasz.N.

    Nasze wyroby

    Moje trzecie z kolej wędzonki. To nie te smaki co w sklepie.
  6. Tomasz.N.

    Nasze wyroby

    Moje pierwsze wędzonki , myślę że nie wyszło tragicznie ale jest parę rzeczy do poprawy.
  7. Ostatnio zamroziło i budowla stanęła ale pieca już używam od czasu do czasu. Coś wspaniałego własny chlebuś i własne wyroby. Pozdrawiam.
  8. Nie będę nigdzie instalował termometru w piecu chlebowym tak jak piszesz, mam taki do 350st. Będzie oki.
  9. Chwilowe przestoje z braku czasu , ale do tego momentu zrobione.
  10. Dzięki bardzo.
  11. Czy naprawdę takie głupie pytanie zadałem, najlepiej wcale nie napisać i mieć spokój z krytyką innych. Dzięki bardzo.
  12. Mam Panowie pytanie , w którym miejscu zamontować termometr w piecu chlebowym żeby było w miarę uczciwie. Mam jeszcze dodatkowo laserowy do 360st. Z góry dzięki .
  13. Dzięki za info, poczytam i tematy u Janusza Feniksa..
  14. Deflektor będzie , jeszcze i drzwi nie mam. Na razie dwa razy rozpaliłem lekko tylko , ale 90st. przy wylocie do wędzarni miałem. A na blasze żeliwnej w kuchni ponad 130st. Mam termometr do takich pomiarów. Na razie zima zaskoczyła, czas na przemyślenia i przeglądanie forum jak się do pierwszych wędlin przygotować, jest tyle koncepcji że cho cho.. Rozmawiałem z kolegą to w piecu chlebowym pieką cały czas wędliny, ciekawe czy kiedy piekąc wędliny a potem pieczywo czy nie będzie czuć.? [Dodano: 16 sty 2018 - 19:57] Zobaczymy , czas pokaże . W razie draki obiję jeszcze raz jakimiś wąskimi , jest tyle sposobów że coś się wymyśli. A blachą to chyba 40-50 cm trzeba obić i tak. [Dodano: 16 sty 2018 - 20:08] Zbierałem kamienie po polach ponad rok na tą budowlę i chyba jeszcze zabraknie , ale teraz trzema myśleć o altance i szukać powoli krzywych drzew. Myślę że czymś takim w przyszłości zadaszę. Wszystko do zrobienia tylko czasuuuuuuu..
  15. Deflektor będzie Te deski mają najmniej trzy lata , i są suche jak pieprz na razie.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.