Skocz do zawartości

MICHAŁ

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Krzanowice

Osiągnięcia MICHAŁ

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dzięki, na pewno będę dalej kombinował do uzyskania zadowalającego efektu.
  2. Ostatnio wpadł mi w ręce przepis na kartoflankę po chłopsku (nazwa przepisu), bardziej popularna jako kiszka ziemiaczana. Ta jest w wersji parzonej, a potem do podpiekania. Jak na pierwszy raz wyszło dobrze, ale przepis wymaga pewnych modyfikacji. Przepis 1,4 kg ziemniaków 0,8 kg boczku 0,2 kg boczku wędzonego 2 cebule 0,150 mąki mleko (rw ilości równej odciśniętej z ziemniaków wody) osłonki przyprawy ok. 8 łyżeczek soli Mieszanka przypraw (pieprz mielony, majeranek, ziele angielskie) Korzystałem z gotowej mieszanki przypraw. Nazwe mieszanki mogę podać na prv. Ziemniaki strugamy i kroimy w kostkę 0,5 na 0,5 cm Ja używałem krajacza do warzyw.(Następnym razem jednak zetre ziemniaki jak na placki ziemiaczane) Mięso kroimy na drobną kostkę i podsmażamy do miękkości. Pod koniec podpiekania dodajemy drobno posiekaną cebulę. Z ziemniaków odcisnąć wodę. Wymieszać ze soba: Ziemniaki, mięso, przyprawy, sól, mleko, mąkę. Całośc nadziewamy w jelita i parzymy w temp. ok.80C przez ok 30 min. Po ugotowaniu polecam podpiec na patelni
  3. Maniuś w jakich temperaturach suszyłeś i wędziłeś?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.