Skocz do zawartości

Dress32

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Mielec

Ostatnie wizyty

332 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Dress32

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Skladniki : na 1 kg: 700 gr karczek,łopatka,szynka 300 gr boczek 5- 10 gr czosnek drobno posiekany 16- 20 gr sól 3- 5 gr pieprz grubo mielony, zmiażdżony.. 2- 3 gr cukier 100 ml zimna woda Wykonanie: Boczek mielimy na sitku fi 6 , mięso chude fi 8- 10, farsz dokładnie wyrobić, zdecydowanie najlepiej ręcznie. Jelita nie nabijamy ściśle Wędzenie: wkładamy wsad do dobrze wygrzanej wędzarni tak ponad 100C Wedzimy w temperaturze 90 stopni, 2- 2,5 godz Uważać aby nie spękala Bedzie słychać szelest ,niczym runa leśnego , kiełbasę wyciągamy Zamiast wody można dodać wywar z gotowania golonki lub nóżek wieprzowych, wtedy będzie z galaretką
  2. Podobnie robiona kiełbasa w moim wykonaniu i to niejednokrotnie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.