Skocz do zawartości

Anahu Yamito

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Warszawa

Osiągnięcia Anahu Yamito

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Ja wedze zolte sery w nastepujacy sposob: *kroje kostki sera (moze byc kazdy zolty ser ale najlepiej twardy) na kawalki ok 250g *zawijam pokrojone kawalki szczelnie gaza opatrunkowa i obwiazuje sznurkiem do wedlin *wedze w temperaturze 30-50 stopni przez 4-4,5 godziny *zdejmuje gaze gdy serki sa jeszcze cieple i zostawiam je w lodowce przez noc Sery wychadza rewelacyjne. Pare razy temperatura dymu skoczyla do 70 stopni ale, poniewaz ser zawiniety byl szczelnie w gaze, nie wyciekl. Wedzilem na roznym drewnie owocowym i na bukowym. Zawsze wychodzily super. Najlepsze byly po paru dniach w lodowce. Wedzilem tez sery halloumi. Te sie nie topia nawet w wyzszej temperaturze a uwedzony halloumi smakuje i przyjemnie "zgrzyta" w zebach zupelnie jak oscypka Pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.