Skocz do zawartości

beny2108

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O beny2108

  • Urodziny 21.08.1971

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Opoczno
  • Zainteresowania
    Wycieczki motocyklowe, wędrówki po górach, żeglarstwo, uprawa winorośli

Ostatnie wizyty

56 wyświetleń profilu

Osiągnięcia beny2108

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. No i kolejne cacko Wypoczywaj mistrzu!
  2. Szymkal, czy coś robiłeś ze swoją ziemianką? Jak z temperaturą po kolejnym roku użytkowania?
  3. Grzegorzu, jakiej grubości masz strop i ile ziemi na nim? Czy dobrze zrozumiałem, że 50cm kamienia + 50cm ziemi?
  4. Janusz, rewelacja. Twoje prace to artyzm. Jestem tu świeżakiem i Twój wątek przeczytałem od pierwszego posta. Tak trzymaj i karm nas nadal swoimi cudami :clap:
  5. Na moim osiedlu jak kładli rury wodociągowe, to na głębokości 1,5m (centrum kraju) Pytam o grubość warstwy ziemi nad ziemianką, gdyż nie chce mi się bawić w ocieplanie stropu (lenistwo + dodatkowe koszty), a z drugiej strony, jeżeli nie ocieplę teraz i ją przysypię, a za rok będę niezadowolony z temperatury wewnątrz, to będę pluł sobie w brodę... Stąd to pytanie... Może są jacyś praktycy... Ziemi będę chciał nasypać co najmniej 1m (może nawet 1,5m).
  6. Czy ktoś z Was wie / ma doświadczenie Ile trzeba nasypać ziemi na strop piwniczki, by nie bawić się w docieplanie stropu styropianem? Czy warstwa ziemi o grubości 1 metra powinna wystarczyć, by temperatura w piwniczce była stabilna? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  7. beny2108

    Przywitanie

    Powitał zadymiaczy! Mieszkam w Opocznie i mam już ponad 45 wiosen na karku. Dołączam do Waszego forum, gdyż miałem przyjemność parę razy uczestniczyć u znajomego w wędzeniu i bardzo mi się to spodobało. Będę chciał wymurować wędzarnię i później w niej coś uwędzić... Macie super forum i wielu doświadczonych "wędzarników" więc na razie będę korzystał z Waszej wiedzy i doświadczenia, by być może za jakiś czas podzielić się swoimi. To na razie tyle tytułem wstępu. Pozdrawiam Beny
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.