Dzień dobry wszystkim , jestem tu nowy i mam do was pytanie. Prowadzę mała firmę z produkcją mięsa drobiowego i chciałem dodać do moich produktów kabanosy wieprzowo-drobiowe ale nie wiem jaka przyprawa najlepiej się do nich nadaje i jak je skutecznie wysuszyć. Zaznaczę, że jestem z tych którzy lubią dobrze zjeść jak pewnie wy wszyscy i okoliczne wsie chciałbym by też zjadły coś dobrego za nieduże pieniądze. Używam mięsa wieprzowego od szynki kulki , trochę gulaszu drobiowego , tlustej II , i trochę łopatki . Macie jakiś pomysł na najlepsze przyprawy do nich ? Oraz jak je dobrze wysuszyć? Posiadam atmos przemysłowy i dlatego on sam w sobie nie nada im chrupkości jaką chciałbym uzyskać a czekać miesiąc czasu też nie chce . Jest to mała produkcja, około 10-20kg tygodniowo , i nie mam możliwości takiej .Więc może jakieś propozycje? Pozdrawiam serdecznie