Skocz do zawartości

bartek2521

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Kalisz

Osiągnięcia bartek2521

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. No dziękuję,dlatego zgłosiłem się na te forum bo nie zamierzam sie poddawac i na czasie jak bede mial dzika chce zrobic drugi raz ,po to by chociaz zonie udowodnic ze mozna i odkupić swoje winy,nie będę korzystał z ytbowych przepisów niepewewnych tylko od specjalistów jak Wy.
  2. Bez peklowania sol jałowiec pieprz mlotkowany. Przepis był na ytbie ale za słabo było o osuszaniu przed wędzeniem .
  3. Witam, pierwszy raz wedzilem kielbase z dzika i nie wyszlo. Efektem jest gorzki smak i nierówno uwedzona w środku. Po przekrojeniu widać na zewnętrznej czesci ładny czerwony kolor mięsa a w centralnej części, biały, jak by sparzona była. Mięso umyłem, pokroilem i mielilem po czym dodałem przyprawy wymieszalem i na dobę zostawiłem w lodówce, na drugi dzień do flakow i od razu do wędzarni nagrzanej,nie osuszalem zbytnio tylko od razu potraktowalem dymem , czy tu tkwi problem? Wedzilem 3h bukiem mokrym i suchym. Dziękuję za podpowiedź
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.