Skocz do zawartości

remii

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Goleniów

Ostatnie wizyty

187 wyświetleń profilu

Osiągnięcia remii

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. No faktycznie wiele czynników 🙂 W planach jest 21gram peklosoli na kilogram, kwasowości nie określę, na pewno przez te trzy dni wędzenia pomiędzy wędzeniami będzie się podsuszała w pomieszczeniu 14-15 stopni. Zastanawiam się czy później lepiej spakować próżniowo czy owinąć w papier i do lodówki. Podejrzewam że do 3-4 tygodni będzie zjedzona ale czy to nie za długi czas dla takiej kiełbasy?
  2. Jak przechowywać kiełbasę polską surową wędzona? Kiełbasę będę wędził 3 dni po 8 godzin dymem 30stopni i podsuszal 2-3 dni. Jak później przechowywać taką kiełbasę (próżnia czy owinięta w papier w lodówce?) i jak długo zdatna będzie do spożycia?
  3. Czy można jeszcze kupić u Pana lejek do kabanosów 12mm z odpowietrznikiem i pilota? 

     

    1. jumbo

      jumbo

      można - zadzwoń 602 840 301

       

      lejek z pilocikiem.jpg

  4. @TOSHIBA Czy też mógłbym prosić o schemat? Właśnie planuję budowę wędzarni i szukam rozwiązania zabezpieczenia termicznego. Dziękuję bardzo. Pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.