Skocz do zawartości

kiziu1304

Użytkownicy
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Mieścin

Osiągnięcia kiziu1304

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. kiziu1304

    Surowa polska

    Ok. Dzięki Maxell za info. Dobrze ze jest takie forum. Pozdrawiam
  2. kiziu1304

    Surowa polska

    Rzuć okiem na ten filmik [Dodano: 04 cze 2020 - 16:01] Ok. Jezeli kogoś wprowadziłem w bład to sorrki ale autor tak ją nazwał a jest on znanym i szanowanym zadymiarzem. Pozdrawiam wszystkich zadymiarzy.
  3. kiziu1304

    Surowa polska

    Maksell ale ta kiełbasa bedzie sporzywana po tygodniu suszenia tak jest w przepisie.
  4. kiziu1304

    Surowa polska

    Ja mam przepis Artura Nowickiego z Normat podawał od 17-19g/kg robie pierwszy raz w sobote będę wędził obecnie sie pekluje mieso a pekluje dwie doby
  5. kiziu1304

    Surowa polska

    Czego mało peklo soli?
  6. kiziu1304

    Surowa polska

    Do polskiej surowej , czy tradycyjnie wędzonej i parzonej ?[Dodano: 04 cze 2020 - 12:09]Do polskiej surowej [Dodano: 04 cze 2020 - 12:11]
  7. kiziu1304

    Surowa polska

    Ja kiełbase polska robie z łopatki 3kg łopatki 0.5kg chudego boczku.dziele łopatkę I klase mieso chude II klase mieso tłusciejsze, boczek dodaje do frakcji tłuściejszej.Peklowanie 2 doby peklo sól 18/kg.Chude mieso miele oczka 13 tluste 8.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.