Skocz do zawartości

archaikas

Użytkownicy
  • Postów

    14
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    wodzisław śląski

Osiągnięcia archaikas

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dzięki panowie, pierwszy i ostatni raz robiłem pół na pół, niestety ale człowiek uczy się na błędach, dobrze że do świąt jeszcze czas. Mięso idzie do kosza,drugi raz zrobię już poprawinie Zapewne, mięso pekluje się peklosolą, samą bez przypraw. Przyprawy dodaje się po peklowaniu przed nadziewaniem w osłonki. Na dodatek robisz peklosól i sól pół na pół i czosnek. To chyba może skwaśnieć. W przyrządzaniu sugerowałem się filmem na youtube pana Nomart,soł z peklo 50/50 i wszystkie przyprawy od razu. Następnymrazem zrobię wedle Twoich instrukcji
  2. Witam szanowne grono ! Mam pytanie dotyczące farszu na kiełbasę i lekko kwaśnego posmaku surowego mięsa po 24h w lodówce 7 stopni Czy mogło się coś podziać,czy smak porządany,czyli czosnkowy wyjdzie dopiero po osuszeniu i wędzeniu? Sugerować się smakiem surowego farszu? Czy ta lekka kwaśność może wyszła z czosnku? Dzisiaj wieczór chcę nadziewać Skład: karkówka 2,5 kgboczek 1,5 kgszynka 1 kgpodgardle 0,5 kgsól 45g peklosól 50g15 ząbków czosnku2 łyżki pieprzu1 szklanka wody
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.