Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Moze sprobuj najpierw na "Glupola".. ?!

 

Najpierw sprawdz na gotowych wyrobach z masarni i jesli inspektor Cie zapyta (co to jest) odpowiesz ze to tylko obrobka termiczna gotowego produktu (z dopuszczonej) masarni.. (Typu Grill)..

Zaznacz mu/jej/ ze chcialbys jednak swojskie wyroby sam produkowac i wedzic oraz jakie wymagania sa w tym celu potrzebne..

W Karpaczu pod wjazdem na Kope, jest od cholery podobnych knajpek/jadlodajek o podobnym charaktrze..

Oscypki tez "Gorole" wedza u siebie i sprzedaja swojskie produkty..

Edytowane przez Gregtom
Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10085-w%C4%99dzarnie-przy-drogach/page/2/#findComment-361307
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Przerabiałem kiedyś ten temat,rozmawiałem z weterynarją i wiem że kategorycznie zabraniają podwędzania wyrobów gotowych (kiełbasy,wędzonki,ryby) chodzi tu o wprowadzanie do wyrobu gotowego dodatkowych substancji smolistych (benzopireny),oraz możliwość niekontrolowanego rozwoju mikrobów.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10085-w%C4%99dzarnie-przy-drogach/page/2/#findComment-365074
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.