Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 2 pytania odnośnie wędzenia kiełbas i termometru:

- jak dlugo i w jakiej temperaturze czeba je wędzić oraz jakie drewno najlepiej używać\

- czy można zastosować termometr wbudowany w drzwi komory okrągły do 50 stopni albo jest potrzebny z wyższą temp.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1018-kie%C5%82basy-pytanie/
Udostępnij na innych stronach

Poczytaj dokładnie to i całą resztę w "Akademii Dziadka".

 

A tak na marginesie wyjątek z regulaminu forum: :devil:

 

2. Pisanie postów

1. Nie zadawaj pytania, na które już kiedyś została udzielona odpowiedź na forum i zanim je zadasz sprawdź zawsze czy nie ma na nie odpowiedzi na stronie macierzystej www.wedlinydomowe.pl

Jeśli chodzi o termometr: 50 ° C to za mało. Potrzebny jest taki do 100-120 ° C, bo jak będziesz wędził np. w 60 °C, albo piekł kiełbasy w 80-90 °C ?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1018-kie%C5%82basy-pytanie/#findComment-18287
Udostępnij na innych stronach

jak dlugo i w jakiej temperaturze czeba je wędzić

Czasy i temperatury wędzenia określone są w przepisach i są inne dla różnych wyrobów.

 

Znalezione w shoutbox:

 

[Dzisiaj 7:49] Maxell: Praktycznie kazdy przepis na stronie głównej www.wedlinydomowe.pl podaje te dane, ale ja proponuję Ci zaglądnięcie na poczatek do działu Dla początkujących (to ten z zielonym listkiem). Powinieneś być zadowolony z wyników szukania. Życzę powodzenia.

 

Maxell żyje!!! :grin:

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1018-kie%C5%82basy-pytanie/#findComment-18289
Udostępnij na innych stronach

Qrde BonAir, a co myślałeś??? :rolleyes:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1018-kie%C5%82basy-pytanie/#findComment-18294
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.