Gość Anonymous Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Października 2005 Na początku mam do Was wszystkich zarzut. Z A R A Z I L I Ś CI E mnie.Myślałem, że wędkarstwo to moja jedyna pasja, ale okazał się, że nie tylko.Trochę już wędzę. Udały mi się szynki, dobry boczek. Postanowiłem zrobić kiełbaskę. Na początek (podobno prostą) CZOSNKOWĄ PARZONĄ (mięsko się pekluje). I mam rebus..."Wieprzowina kl. I rozdrobniona maszynką do mielenia mięsa przez siatkę o oczkach o średnicy 13 mm, wieprzowina kl. II - przez siatkę o oczkach średnicy 8 mm, wołowina dwukrotnie przepuszczona przez siatke o średnicy 2-3 mm." Mam maszynkę (elektryczna), ale takich oczek niestety nie mam. Wszystko za małe. Wołowinkę oczywiście zrobię. Wieprzwinkę kl. II też. Co mam zrobić z wieprzowinką I. Czy wystarczy abym pokroił wieprzka na kostki odpowiedniej wielkości ? Pytam bo w innych przepisach są nawet siatki 20 mm... Pozdrawiam i ....CZUJ DYM ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/104-k%C5%82opot-z-rozdrabnianiem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Października 2005 Pewnie, że możesz pokroić. Tylko pamietaj - bardzo drobno, gdyz podczas napychania jelit może sie blokować maszynka i bedziesz miał parówki.Powodzenia. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/104-k%C5%82opot-z-rozdrabnianiem/#findComment-373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.