Gość Anonymous Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Października 2005 Zrobiłem tą kiełbaskę i hmm -taka sobie. Konkretnie to jest BARDZO sucha w środku. Miałem tłustą wieprzowinę i nie dodałem twardego tłuszczu (słoniny ?). Może to powód suchości ?Podczas wędzenia widziałem, że kiełbasa się perliście poci, chociaż wisiała przed wędzeniem ok. 1 h. Wędziłem suchą olchą. PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/106-kiepska-czosnkowa-parzona/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Października 2005 Najprawdopodobniej zbyt mało tłuszczu, za wysoka temperatura w wedzarni, oraz zbyt dużo wody podczas mieszania. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/106-kiepska-czosnkowa-parzona/#findComment-379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Października 2005 Ja wielokrotnie ja robiłem i robie nadal często. Za każdym razem wychodzi super.Pozdrowionka. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/106-kiepska-czosnkowa-parzona/#findComment-380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.