Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich , mam duży problem 

W czwartek peklowałem na sucho łopatkę w piatek ja skręciłem na maszynce , w piątek w nocy wyrobiłem 10 kg kiełbasy , reszte farszu (tj 15kg)odstawiłem na cały soboty dzien w zimne miejsce temperatura 5 stopni , w sobotę w nocy skręciłem kolejne 10 kg (farsz miejscami zrobił się szary chyba przesechł ) , w niedzielę nad ranem maszynka umarła śmiercią naturalną i pozostało mi 5kg farszu który zapakowałem próżniowo i wsadziłem do lodówki potem jako że nie załatwiłem nadziewarki ani 32 żeby to skręcić farsz zamroziłem , mam pytanie czy jak za tydzien lub dwa będę miał nową nadziewarkę mogę ten farsz wykorzystać ? czy lepiej dać go kotom na karmę ?

Aha peklowałem 0,017 kg peklosoli na 1kg (dokładnie tak jak to robimy w pracy) , do tego 380g czosnku na 25 kg farszu , majeran pieprz ziołowy oraz czarny na oko oraz odrobina magii (nie wiem czy ma to wpływ na farsz dlatego piszę ) .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10703-zamro%C5%BCony-farsz/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.