esjot Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Witam serdecznie Szanownych Państwa.Jestem wiernym czytelnikiem (praktykującym od niedawna) naszego Forum.Już nie raz zbierałem się z pokazaniem moich wyrobów, ale jakoś tak zawsze schodziło ;-).Postanowiłem więc dzisiaj, że wrzucę parę fotek z mojego dzisiejszego wędzenia. Przedmiotem sprawy były: polędwica wieprzowa (4,70 kg), karkówka (też coś ponad 4 kg), szynka wieprzowa (1,32 kg), boczek wieprzowy (coś koło 2,5 kg). Wszystko peklowane 8 dni, z nastrzykiem wykonanym pierwszego dnia (bez boczku). Aha do tego wszystkiego była jeszcze szyneczka z gnatkiem z dzikiego warchlaczka.A jutro dzika kiełbaska :-).Pozdrawiam serdecznie Wszystkich Państwa życząc jednocześnie wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia.Aha, składam serdeczne podziękowania Twórcom tego Forum, dzięki którym uczę się cały czas, a Forum jest dla mnie zawsze punktem odniesienia, skarbnicą wiedzy i pomocą.Pozdrawiam.esjot Cytuj esjot Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10780-%C5%9Bwi%C4%85teczna-zadyma-esjota/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Nie taki diabeł straszny,dałeś rade .Ciekawy sposób z tymi szynkami,zwiększona wydajność wędzarni bez drugiego poziomu do wieszania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10780-%C5%9Bwi%C4%85teczna-zadyma-esjota/#findComment-392642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Dziękuję :-) Cytuj esjot Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10780-%C5%9Bwi%C4%85teczna-zadyma-esjota/#findComment-397500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 23 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Października 2015 Witam Państwa,na zeszłoroczne święta Bożego Narodzenia (22.12.2014) zrobiłem również kiełbasę z dzika i sarny.Pracowity to był czas, bo następnego dnia piekłem makowce drożdżowe.Pozdrawiam.esjot Cytuj esjot Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10780-%C5%9Bwi%C4%85teczna-zadyma-esjota/#findComment-451943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.