Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich zadymiarzy poruszę wątek upieczenia małego prosiaka czy da się to zrobić?.Pamietam z młodych lat że kiedyś tak robiono z młodymi barankam i( pomijając procedurę peklowania) wędzili to w wędzarni a potem podpiekali w wyższej temperaturze lub szło to na ognisko i tu było to podpiekane ja zapamiętałem do dziś tylko ten smak i chodzi mi po głowie taki pomysł by to zrobić,wiem że dzisiaj to pieką te prosiaki przeważnie w piekarniach ale wydaje mi się że to nie ten smak izapach mięcha jeśli ktoś coś wie na temat piszcie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11182-a-co-z-prosiakiem/
Udostępnij na innych stronach

Podobnie robi się dzisiaj piecze się najpierw w piecu chlebowym lub konwekcyjnym a potem odgrzewa nad ogniskiem lub w piekarniku ;)

 

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11182-a-co-z-prosiakiem/#findComment-407847
Udostępnij na innych stronach

Oj różne nadzienia spotykałem ... od bidy po na bogato ...

Najlepszy jakiego jadłem był nadziany kaszą gryczaną ze skwarkami z boczku, ziemniakami gotowanymi i jabłkami z majerankiem i cukrem ;)

 

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11182-a-co-z-prosiakiem/#findComment-408108
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.