Grzegorz1970 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Lutego 2015 Witam wszystkich zadymiarzy poruszę wątek upieczenia małego prosiaka czy da się to zrobić?.Pamietam z młodych lat że kiedyś tak robiono z młodymi barankam i( pomijając procedurę peklowania) wędzili to w wędzarni a potem podpiekali w wyższej temperaturze lub szło to na ognisko i tu było to podpiekane ja zapamiętałem do dziś tylko ten smak i chodzi mi po głowie taki pomysł by to zrobić,wiem że dzisiaj to pieką te prosiaki przeważnie w piekarniach ale wydaje mi się że to nie ten smak izapach mięcha jeśli ktoś coś wie na temat piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11182-a-co-z-prosiakiem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Lutego 2015 Podobnie robi się dzisiaj piecze się najpierw w piecu chlebowym lub konwekcyjnym a potem odgrzewa nad ogniskiem lub w piekarniku Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11182-a-co-z-prosiakiem/#findComment-407847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz1970 Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Lutego 2015 A nie da się tego zrobić w wędzarni Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11182-a-co-z-prosiakiem/#findComment-408034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Lutego 2015 Ale najlepszy z nadzieniem.Może ktoś zna składniki do nadziewania prosiaka? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11182-a-co-z-prosiakiem/#findComment-408093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Lutego 2015 Oj różne nadzienia spotykałem ... od bidy po na bogato ...Najlepszy jakiego jadłem był nadziany kaszą gryczaną ze skwarkami z boczku, ziemniakami gotowanymi i jabłkami z majerankiem i cukrem Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11182-a-co-z-prosiakiem/#findComment-408108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Lutego 2015 Myślę,że kasza gryczana z boczkiem,ziołami a zamiast jabłek mielona kwaśna kapusta z leśnymi grzybami musi dobrze smakować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11182-a-co-z-prosiakiem/#findComment-408118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.