Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

Poniżej kilka zdjęć z realizacji wędzarni (i grilla).

Całość murowana pod istniejącą wiatą.

Wpięta w istniejący komin.

Drzwi z buka przerobione ze starego klejonego blatu.

Inspiracja z niektórych zamieszczonych na forum projektów, ale adaptacja do istniejących warunków.

post-74734-0-10299500-1441357708_thumb.jpg

Miejsce przygotowane

post-74734-0-38012400-1441357712_thumb.jpg

post-74734-0-36840600-1441357716_thumb.jpg

post-74734-0-25715600-1441357720_thumb.jpg

post-74734-0-55623400-1441357724_thumb.jpg

post-74734-0-32321600-1441357728_thumb.jpg

post-74734-0-72920900-1441357732_thumb.jpg

Pierwszy ogień

post-74734-0-92581300-1441357737_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12030-w%C4%99dzarnia-masternego/
Udostępnij na innych stronach

Wiata stoi przy domu ? ładnie i fachowo wykonane , ale czeka Cie jeszcze chyba ocieplenie sciany z porothermu , wtedy musisz jakoś odizolwoać wedzarnie i grill od elelwacji . Pozdrawiam

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12030-w%C4%99dzarnia-masternego/#findComment-443237
Udostępnij na innych stronach

Wiata jest obok garażu (raczej budynku gospodarczego, bo auto tam rzadko garażuje), nie wiem czy będę ocieplał tą ścianę pod wiatą.

Myślałem raczej o rzuceniu bezpośrednio kleju do płytek i wykonaniu poziomych pasów za pomocą grzebienia (albo ćwierć-okrągłe pasy w różne strony).

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12030-w%C4%99dzarnia-masternego/#findComment-443296
Udostępnij na innych stronach

Pomysł chyba za drogi lepiej otynkować klasycznie tynkiem zwykłym zacieranym na gładko . POnadto klej do płytek wydaje sie byc uniwersalny ale by go porzadnie połozyć trzeba zagruntowac , jesli zrobisz  te ewsy grubym grzrebieniem to okaze sie ze na 1 m2 potrzeba 8-10 kg kleju , tynk  bedzie  mniej sie brudził , możesz go pomalowac  etc . 

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12030-w%C4%99dzarnia-masternego/#findComment-443496
Udostępnij na innych stronach

Wojciech, chyba masz rację. Przed budową zastanawiałem się czy dać wcześniej styropian na całej ścianie, anie nie bardzo mi to pasowało w zetknięciu z ciepłem z wędzarni i grilla.

Dlatego zostawiłem tak jaki jest i coś tam wymyślę. Cały budynek ocieplę 5 cm styropianem, ale tą ścianę z wędzarnią to sam jeszcze nie wiem co tam zrobię.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12030-w%C4%99dzarnia-masternego/#findComment-443519
Udostępnij na innych stronach

KOlego , ocieplanie 5 cm styropianem to strata pieniedzy i czasu , efekt ocieplenia mizerny , robocizna ta sama , jak przy styropianie drubszym , minimu to 12 cm , najlepiej 15 cm , jesli chcesz mozemy wymienic uwagi na pw. co do szczegółów i detali .Pozdrawiam

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12030-w%C4%99dzarnia-masternego/#findComment-443548
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.