Sakgol Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Marca 2016 Mam zamiar zbudować zaplecze gastronomiczne do budowanej przeze mnie altany z bala. prosze o pomoc w rozważeniu mojej koncepcji. Mam drobne problemy z komputerem ponieważ pisze ten tekst 3 raz temu tym razem w wersji okrojonej. proszę o uwagi i łagodną ocenę jeśli to możliwe. Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12823-grill-w%C4%99dzarnia-piec-z-blacha/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Marca 2016 To jak już są ryciny to teraz legendę do nich.Gdzie palenisko do wędzarni, czym wyłożone palenisko i z czego komora wędzarni, ten daszek z kominem nad wędzarnią dokładnie przemyśl i poczytaj czemu jest skopany. Więcej założeń podaj i dopiero czekaj na podpowiedzi. Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12823-grill-w%C4%99dzarnia-piec-z-blacha/#findComment-484406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Marca 2016 Moim zdaniem.... 1. Termometr z drzwiczek wędzarni możesz sobie darować.... nie potrzebny i będzie przekłamywał temperaturę, lepiej elektroniczny na sondzie z kablem.2. palenisko bym zrobił bezpośrednie pod komorą wędzarniczą. a jak koniecznie chcesz mieć płytę ( pewnie z fajerkami) to możesz zrobić sobie hybrydę, czyli dwa paleniska, ale moim zdaniem przerost formy nad treścią!!3. Popielnik pod grillem jest nie potrzebny.... lepiej zrób kasetę na popiół na dnie grilla - też chciałem tak samo zrobić jak w Twoim projekcie.... skończyło się bez i jest na prawdę OK!4. kwestia komina... nie może być bezpośrednio nad komorą wędzarniczą... lepiej zrób bezpośrednio nad grillem To tak na początek!Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12823-grill-w%C4%99dzarnia-piec-z-blacha/#findComment-484458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.