Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar zbudować zaplecze gastronomiczne do budowanej przeze mnie altany z bala. prosze o pomoc w rozważeniu mojej koncepcji. Mam drobne problemy z komputerem ponieważ pisze ten tekst 3 raz temu tym razem w wersji okrojonej. 

 

proszę o uwagi i łagodną ocenę jeśli to możliwe. Z góry dziekuje

post-79396-0-00082900-1457901317_thumb.png

post-79396-0-26378600-1457901320_thumb.png

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12823-grill-w%C4%99dzarnia-piec-z-blacha/
Udostępnij na innych stronach

To jak już są ryciny to teraz legendę do nich.

Gdzie palenisko do wędzarni, czym wyłożone palenisko i z czego komora wędzarni,  ten daszek  z kominem nad wędzarnią dokładnie przemyśl i poczytaj czemu jest skopany. 

Więcej założeń podaj i dopiero czekaj na podpowiedzi. 

Pozdrawiam cieplutko

 

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.

Ja życzę jak najlepiej

 

Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP

Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12823-grill-w%C4%99dzarnia-piec-z-blacha/#findComment-484406
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

Moim zdaniem.... 

1. Termometr z drzwiczek wędzarni możesz sobie darować.... nie potrzebny i będzie przekłamywał temperaturę, lepiej elektroniczny na sondzie z kablem.

2. palenisko bym zrobił bezpośrednie pod komorą wędzarniczą. a jak koniecznie chcesz mieć płytę ( pewnie z fajerkami) to możesz zrobić sobie hybrydę, czyli dwa paleniska, ale moim zdaniem przerost formy nad treścią!!

3. Popielnik pod grillem jest nie potrzebny.... lepiej zrób kasetę na popiół na dnie grilla - też chciałem tak samo zrobić jak w Twoim projekcie.... skończyło się bez i jest na prawdę OK!

4. kwestia komina... nie może być bezpośrednio nad komorą wędzarniczą... lepiej zrób bezpośrednio nad grillem 

 

To tak na początek!

Z Dymnym pozdrowieniem.... 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12823-grill-w%C4%99dzarnia-piec-z-blacha/#findComment-484458
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.