Scelena Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) Witajcie Nie wiem czy jest to powód do pochwalenia się , lecz dla mnie był to wyczyn nie lada ! Ponieważ nigdy w życiu czegoś takiego nie robiłam . Najpierw musiałam zrobić prowizoryczną wędzarnię i zakupić materiały. Nie chcąc inwestować zbyt grubo w sieci wypatrzyłam proste i tanie rozwiązanie a mianowicie zrobienie wędzarni z pustaków kominowych.http://i.imgur.com/05tqbpj.jpgŚrednica niecałe 30 cm . Na moje potrzeby wystarczająca . Potem zabrałam się za robienie kiełbaski i zamarynowanie boczku oraz polędwiczek . Przepis ? Wyzbierane z kilku różnych .http://i.imgur.com/h7qdEvm.jpg Potem przyszedł czas na wykonanie http://i.imgur.com/ka7KbB3.jpg Wędzi i parzy się .http://i.imgur.com/LnBHIs0.jpg I gotowe tylko jeść Kiełbaska wyszła mocno doprawiona więc nazwałam ją pieprzową .http://i.imgur.com/xeYw3t1.jpg I taka to moja przygoda Jak się nie strujemy to będzie powtórka Edytowane 21 Marca 2016 przez Scelena Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12854-debiut-sceleny/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Marca 2016 Nie wiem czy jest to powód do pochwalenia się , lecz dla mnie był to wyczyn nie lada ! Ponieważ nigdy w życiu czegoś takiego nie robiłam Nawet gdyby nie wyszło, to i tak wielkie brawa za determinację i konsekwencję.Jak na pierwszy raz, bardzo ładne. Trzymaj tak dalej. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12854-debiut-sceleny/#findComment-486242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scelena Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Marca 2016 Podziękował Właściwie zainspirował mnie kolega , którego znam z innego forum o całkiem innym profilu - motoryzacyjnym. On też zaprosił mnie tutaj żebym sobie poczytała i skorzystała z wielu praktycznych porad . Dziękuję arkawroc Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12854-debiut-sceleny/#findComment-486244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Marca 2016 Scalena brawo brawo,teraz będzie tylko lepiej , czytaj ucz się rób i chwal na forum. Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12854-debiut-sceleny/#findComment-486316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Marca 2016 Scelena witaj i na forum i gratuluje odwagi takiego asortymentu. Jak na początek to poszłaś po bandzie Kiełbaska na fotkach wygląda zacnie ale boczek prześwietlony więc nie można za wiele powiedzieć - ale jak smakuje to najważniejsze. Ale mam prośbę do Ciebie pisz co robisz ale nie rób co piszesz. Jak długo peklowane (czy tam marynowane) i w czym - jakie stężenia i co dodane do tego co nazwałaś marynowaniemZ tego co napisałaś odwiedzasz inne fora i tam takie błędy merytoryczne były by raczej napiętnowane - tu z racji małego stażu masz jeszcze fory. O co mi chodzi ? o marynowanie - marynuje się mięsa na grilla i do piekarnika a do wędzenia się pekluje (tak generalizując) - to niby taki mały niuans ale ............to podobnie jak ja bym na forum moto powiedział, że wlałem smar do silnika i auto śmiga jak nowe - co by mi zrobili ?? Ale co do wyrobów to jeszcze raz powiem Gratulację i wierzę, że następne będą jeszcze lepsze i w szerszym asortymencie Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12854-debiut-sceleny/#findComment-486453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Marca 2016 Witaj i wielkie brawo dla Ciebie , zdolna z Ciebie dziewczyna :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12854-debiut-sceleny/#findComment-486460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scelena Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 21 Marca 2016 marynuje się mięsa na grilla i do piekarnika a do wędzenia się pekluje Oj sorki poprawię się następnym razem jak ja bym na forum moto powiedział, że wlałem smar do silnika i auto śmiga jak nowe - co by mi zrobili ?? Ciebie by ścignęli Mnie raczej nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12854-debiut-sceleny/#findComment-486484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 22 Marca 2016 Selena,taka wedzarke mielismy przez 15 lat w Norwegii,kielbasy w niej nie wedzilem tylko ryby . Gratuluje pomyslu,zycze milego zadymiania. Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12854-debiut-sceleny/#findComment-486594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scelena Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 22 Marca 2016 Dzięki za pochwały . Umiecie dodać otuchy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12854-debiut-sceleny/#findComment-486776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 22 Marca 2016 A Ty nawet jak opinie będą krytyczne to się nie obrażaj tylko analizuj błędy i poprawiaj :laugh: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12854-debiut-sceleny/#findComment-486778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scelena Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 22 Marca 2016 Się wie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12854-debiut-sceleny/#findComment-486781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 22 Marca 2016 Brawo,brawo debiut zawsze kończy się sukcesem :clap: Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12854-debiut-sceleny/#findComment-486786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.