Szkukul Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Witajcie, proszę o informację czy ktoś budował wędzarkę elektryczną wykorzystując do tego piec konwekcyjny. Mam możliwość wykorzystania uszkodzonego pieca a w zasadzie jego wnętrza (gdyż reszta nie działa) jako komory wędzarniczej. Czy lepiej użyć jakiegoś zewnętrznego generatora czy bawić się w instalowanie spirali wewnątrz ? Chętnie posłucham tych co znają się w tym temacie, bo ja jestem dopiero na początku wędzarniczej drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13302-w%C4%99dzarnia-z-pieca-konwekcyjnego/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Tak, na zlocie był pokaz wędzenia łososia z wykorzystaniem kuchni konwekcyjnej. Z uwagi na awarię pieca "zlotowego", pokaz odbył się w kuchni Anety z wykorzystaniem jej urządzeń. Pokaz prowadził Generalny Kucharz niemieckiej firmy na Polskę. Bliższe szczegóły może podać Kolega markoserwismm, który był organizatorem pokazu i który zajmuje się tymi urządzeniami zawodowo. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13302-w%C4%99dzarnia-z-pieca-konwekcyjnego/#findComment-511614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.