Gość Grzegorz Z. Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 13 Września 2016 Troszkę sosu bolońskiego z przepisu Anuś.Też jutro zrobię kolejną turę .. bo poprzednia mi się jakiś dziwnym trafem ''rozlazła '' goście piwniczkę odwiedzili No u mnie też troszkę pójdzie w rozdawnictwo "Krokodylki" Składniki:2 kg ogórków4 łyżeczki sproszkowanej chili4 łyżki grubej soli2 główki czosnkuZalewa:8 łyżek oleju½ litra octu1kg cukruSposób przygotowania:Ogórki przekroić wzdłuż, ułożyć w misce obok siebie i posypać 4 łyżkami soli. Odstawić na conajmniej 6 godzin, po czym odlać sok i dodać pokrojone w plasterki obrane ząbki czosnku oraz chili. Wymieszać.Następnie przygotować zalewę, czyli wszystkie jej składniki zagotować, po czym wlać do ogórków, wymieszać i odstawić na około 12 godzin, od czasu do czasu mieszając. Ułożyć w słoiki i dobrze zakręcić. Gotowe do spożycia są od razu, jednak warto odczekać przynajmniej kilka dni, aby się„ przegryzły“. Można pasteryzować 5 minut od momentu zagotowania się wody. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13349-potworna-piwniczka/page/2/#findComment-516290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.