Yutek Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Listopada 2016 Witam ! Czy jest możliwe przerobienie borniaka 150 tak aby pełnił funkcje BBQ ? Chciałbym móc przyrządzać w niej nie tylko wędzonki ale też gotowe potrawy a więc temp. w komorze powinna być wyższa - myślę, że te 160-180 C by wystarczyło ale czy wymiana grzałki jest możliwa i czy komora wytrzyma takie temp. ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13602-w%C4%99dzarnia-borniak-jako-bbq-pytanie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yutek Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Listopada 2016 Bradley ma wędzarki z temp. do 160 st C ale czytałem o nich opinie i ludzie jednak nie są zadowoleni z efektów. Podbijam więc pytanie a w poniedziałek zadzwonię do producenta Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13602-w%C4%99dzarnia-borniak-jako-bbq-pytanie/#findComment-526140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Listopada 2016 Wlasnie o to chodzi w BBQ aby wyroby mialy lekki posmak dymku.. :-) Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13602-w%C4%99dzarnia-borniak-jako-bbq-pytanie/#findComment-526153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yutek Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Listopada 2016 Dymny posmak jak najbardziej wkazany Ale zeby na pawie 200 wyswietleń nikt nie znał odpowiedzi?Jutro zadzwonie do producenta i dam Wam znać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13602-w%C4%99dzarnia-borniak-jako-bbq-pytanie/#findComment-526339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agn Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Yutek 160-180 to masz na to piekarnik w domu, więc borniak ci nie potrzebny. Poczytaj trochę o bbq to się dowiesz że w zupełności temp 90-120 ci wystarcza a borniak chyba tyle pociągnie.Mam Bradley i nie pociągnie on 150 bo nie po to został wymyślony, a po to by robić potrawy low and slow, a najlepsza do tego temp to ok 100 ST, oczywiście można i wnim wedzic w niższych temp ale żeby miał funkcję piekarnika to już pomyłka no chyba że nie żeberka a szarlotkę w nim chcesz upiec. Edytowane 14 Listopada 2016 przez agn Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13602-w%C4%99dzarnia-borniak-jako-bbq-pytanie/#findComment-526522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartwysoki Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Września 2017 Witam ! Czy jest możliwe przerobienie borniaka 150 tak aby pełnił funkcje BBQ ? Chciałbym móc przyrządzać w niej nie tylko wędzonki ale też gotowe potrawy a więc temp. w komorze powinna być wyższa - myślę, że te 160-180 C by wystarczyło ale czy wymiana grzałki jest możliwa i czy komora wytrzyma takie temp. ? PozdrawiamWitam wszystkich jako nowy użytkownik tego forum. Ja też interesuję się BBQ I do tej pory robiłem je na grilu gazowym z paczuszkami mokrych drewienek. Temperatura zalecana do low and slow to 250 F czyli 120 stopni i tyle wystarczy. Teraz kombinuję z wędzarko grilem, takim aby móc zmniejszyć komorę na czas grilowania w celu podniesienia temperatury kosztem miejsca. Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13602-w%C4%99dzarnia-borniak-jako-bbq-pytanie/#findComment-567911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 21 Września 2017 Czekamy na efekty! Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13602-w%C4%99dzarnia-borniak-jako-bbq-pytanie/#findComment-567912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartwysoki Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Listopada 2017 Czekamy na efekty! Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu TapatalkaWyszło tak. Do 120 stopni na pełnej przestrzeni 20 min. Grzałka 2kw + pamel + dymbox + komin 180 + ocieplenie 3cm wełny + zewnątrz blacha 3mm i wewnątrz 1,5. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13602-w%C4%99dzarnia-borniak-jako-bbq-pytanie/#findComment-573949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.