sajmon0609 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Lutego 2018 Peklowanie na sucho z na strzykiem,eksperyment worku vacum 5 dni, potem wyjęta osiatkowana i znowu w vacum. Z tym workiem parzona w temperaturze 75 stopni do uzyskania w środku 68 stopni ,było to ponad 2 godziny ze względu na rozmiar prawie 1,8kg chłodzona w zimnej wodzie godzinę i do lodówki ,szynka soczysta i w smaku dobra.To czarne przy termometrze to plastelina żeby przy wbijaniu termometru nie weszło powietrze innego pomysłu nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15098-szynka-bia%C5%82a-parzona/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.