Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, jakiś czas temu zacząłem przygodę z wędzeniem i nawet coś tam mi wyszło. Do tej pory wędziłem w wędzarni zrobionej z beczki, tym razem nie mam możliwości wędzenia w beczce i muszę skorzystać z grillowędzarni, dokładnie takiej: https://image.ceneostatic.pl/data/products/43596924/i-nac-wedzarka-grill-weglowy-duzy-mofftsy115tperth.jpg

Chciałbym zapytać czy ktoś już korzystał z takiego wynalazku i podrzuciłby kilka rad jak sie za to wziąć, palenisko jest zaraz przy komorze i pewnie utrzymanie równej temp jest dosyc kłopotliwe, z miejscem też jest troszke ciezko, są 4 ruszta i raczej na podwieszanie nie ma szans. Da sie w tym cos uwędzić?

Jeszcze jedno pytanko,moze troche nie temat ale zapytam, mam zapeklowane mieso w garażu, wyczytalem ze powinno sie je trzymać w temp od 4st do 8st, w garażu mam gdzieś w okolicy 0, wystarczy że potrzymam mieso dłużej czy bezwzglednie musze osiągnąć +4st? Sprawdzałem i mieso nie marznie, tak samo jak solanka ale zwykla woda zamarza.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15650-grilow%C4%99dzarnia-ogrodowa/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.