Raiz3n Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Cześć, jakiś czas temu zacząłem przygodę z wędzeniem i nawet coś tam mi wyszło. Do tej pory wędziłem w wędzarni zrobionej z beczki, tym razem nie mam możliwości wędzenia w beczce i muszę skorzystać z grillowędzarni, dokładnie takiej: https://image.ceneostatic.pl/data/products/43596924/i-nac-wedzarka-grill-weglowy-duzy-mofftsy115tperth.jpgChciałbym zapytać czy ktoś już korzystał z takiego wynalazku i podrzuciłby kilka rad jak sie za to wziąć, palenisko jest zaraz przy komorze i pewnie utrzymanie równej temp jest dosyc kłopotliwe, z miejscem też jest troszke ciezko, są 4 ruszta i raczej na podwieszanie nie ma szans. Da sie w tym cos uwędzić?Jeszcze jedno pytanko,moze troche nie temat ale zapytam, mam zapeklowane mieso w garażu, wyczytalem ze powinno sie je trzymać w temp od 4st do 8st, w garażu mam gdzieś w okolicy 0, wystarczy że potrzymam mieso dłużej czy bezwzglednie musze osiągnąć +4st? Sprawdzałem i mieso nie marznie, tak samo jak solanka ale zwykla woda zamarza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15650-grilow%C4%99dzarnia-ogrodowa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.