Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym przedstawić Wam część listu jaki otrzymałem od Kolegi Józka. Myślę, że warto, gdyż podsumowuje pewien etap naszej działalności:

„Dzisiaj przypadkiem znalazłem kanadyjską stronę, na której jest informacja, że otrzymaliśmy przywilej oznaczenia strony specjalnym znaczkiem, co jest nagrodą/dowodem uznania dla NASZEJ strony. Z treści dalej wynika, że to nagroda dla polskiej strony, choć naturalne jest że oni raczej odnoszą się do strony angielskojęzycznej \".com\".

Ja nie wiem na ile jest to prestiżowa nagroda, ale przyznam, że poczułem się miło kiedy się dowiedziałem, że jacyś obcy ludzie (w końcu zawodowcy) zza oceanu uznali to co robimy za warte upowszechnienia.

Dla potwierdzenia, załączam tekst jaki tam jest na ten temat.

Józek

Wedliny Domowe

This Polish website, which also has an English language equivalent, has been awarded because of the commitment to pass on knowledge of sausage making. The website features a detailed step by step advisory on how to make sausages and salami. There is a big photo gallery of smoke houses and sausage styles. I am informed by the webmaster that over 100 pages of new content are in the making and soon to be added to the already very large website. Any questions you ever had with smoking sausages and meat will be answered on this website. This website is a must read for everyone serious about making sausages.

Tekst po przetłumaczeniu brzmi mniej więcej tak (tłumaczenie może być niezbyt precyzyjne):D

Wędliny Domowe

Ta polska strona internetowa, która też ma angielski odpowiednik językowy, została przyznana (chodzi o wyróżnienie i możliwość umieszczenia na swojej stronce znaczka informującego o tym fakcie przyp. Maxell) z powodu zaangażowania, w przekazywaniu wiedzy na temat robienia wędlin. Strona internetowa prezentuje szczegółowe etapy jak samemu zrobić kiełbasy i salami. Jest duża galeria zdjęcia wędzarni i rodzajów kiełbasy. Jestem informowany przez administratora WWW, że przez 100 stron nowej zawartości tworzą się i wkrótce zostać dodany do już bardzo dużej strony internetowej. Jakieś pytania, które kiedykolwiek miałeś z wędzeniem kiełbas i mięsa znajdą odpowiedzi na tej stronie internetowej. Ta strona internetowa musi zostać przeczytana przez każdego, kto poważnie myśli o robieniu kiełbas.

Pozdrawiam serdecznie, życząc sobie i Wam dalszych sukcesów w naszej działalności.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/174-wyr%C3%B3%C5%BCnienie/

Ponieważ informacja o naszej stronie zamieszczona na kanadyskiej stronie http://members.shaw.ca/masterbutcher/award.html spotkała się ze sporym zainteresowaniem forumowiczów, na prośbę Maxella zebrałem kilka dodatkowych informacji na ten temat.

Strona jest prowadzona przez Othmara Vohringera, mistrza masarskiego, wywodzącego się ze szwajcarskiej rodziny prowadzącej tradycyjny rodzinny interes w tej branży.

Othmar teraz mieszka w Kanadzie i zajmuje się popularyzacją wiedzy na temat produkcji i konsumpcji mięsa oraz jego przetworów, które obok wody i chleba od wieków stanowiły podstawowy składnik naszej diety.

Na stronie można znaleźć informacje na temat zwierząt hodowlanych, zasad rozbioru mięsa, działów przetwórstwa, składników odżywczych różnych gatunków mięsa oraz przepisy. Othmar prowadzi również pokazy/warsztaty oraz seminaria dla hodowców zwierząt oraz dla myśliwych popularyzujące praktyczne umiejętności w tej dziedzinie.

Zapytałem Kolegę Seminole o to, w jaki sposób znaczek Othmara "Master Butchers Choice Web Award of Excellence" (Uznanie Mistrzów Masarskich dla Doskonałych Stron Internetowych) znalazł się na naszej stronie. Poniżej załączam obszerne fragmenty jego odpowiedzi.

---------------------------------------------------------------------------

Czolem,

Wyroznienie od Pana Othmara to nic innego anizeli bardziej elegancka wymiana linkow w celu zwiekszenia ruchu na stronie. Chyba w listopadzie dostalem mejla od Othmara w sprawie wymiany linkow i przyslal mi do wyboru linki.

Na ogol wymienia sie tylko tekst, czasami logo, wszystko do uzgodnienia. Wyszukiwacz Google zaczal klasyfikowac strony w/g popularnosci (wymienionych linkow) i ludzie wymieniaja linki aby zdobyc lepsza klasyfikacje. Poniewaz Google jest najbardziej popularny wiec kazda strona otwiera nowa rubryke tzw. LINKS gdzie sie wymienia adresy. Im wiecej adresow tym z czasem wiekszy ruch i lepsza klasyfikacja.

Mozesz zobaczyc ponizej jak nas ladnie opisala znana angielska strona. Z grzecznosci wrzucilem ich link do siebie.

http://www.sausagelinks.co.uk/facts_links.asp

Polish Sausages. A superb US/Polish site about sausages - different cuts of meat, butchery, making sausages, curing and smoking. Highly recommended!

(Wspaniała amerykańsko-polska strona o wędlinach - sposoby rozbioru mięsa, masarstwo, wyrób kiełbas, peklowanie i wędzenie. Wysoka rekomendacja!)

Inna znana angielska strona http://www.sausagemaking.org/acatalog/links.html nas wstawila na sama gore:

http://www.wedlinydomowe.com A great new site dedicated to making sausages and smoking meats traditional way. Alo covering Smokehouse History and Smokehouse Design.

(Świetna nowa strona dedykowana wędliniarstwu oraz wędzeniu mięsa tradycyjnym sposobem. Na stronie opisane również dawne i współczesne wędzarnie.)

Co te rzeczy oznaczaja ? Oznaczaja, ze zaczynamy wyrabiac sobie imie i renome. Coraz wiecej ludzi na swiecie wie, ze jest strona z Polski z bardzo dobrym materialem w dziedzinie wedlin i wedzenia.

Seminole

---------------------------------------------------------------------

Nic dodać, nic ująć.

13 lutego minął rok od zarejestrowania się pierwszego forumowicza i w tym krótkim czasie strona skupiła liczne grono sympatyków i stałych bywalców, którzy z radością i pasją dzieląc się swoją wiedzą i doświadczeniem zgromadzili i upowszechnili ogromny zasób informacji o zdrowym żywieniu i o fachowym dymieniu.

Dołączam się do gratulacji i wyrazów uznania dla twócy naszej strony Maxella, dla Seminole prowadzącego angielskojęzyczną stronę i sławiącego naszą sztukę wędliniarską w świecie a także dla wszystkich Forumowiczów, którzy przyczynili się do tego wspólnego dzieła, z którego jesteśmy dumni.

Z wędzarniczym pozdrowieniem

CZUJ - DYM

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/174-wyr%C3%B3%C5%BCnienie/#findComment-925