Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie !

Mam jedno małe pytanko: czy po upieczeniu w wędzarni kiełbasy można ją natychmiast konsumować ? Jutro robię swoją pierwszą wędzoną kiełbasę i dowiedziały się o tym sępy i już krążą dlatego chcę część kiełbasy podpiec i poczęstować kiełbasożerców.

 

Pozdrawiam Straszny

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1767-kie%C5%82basa-pieczona-w-w%C4%99dzarni/
Udostępnij na innych stronach

Jasne. Jest najlepsza. :wink:

Pewnie część sępów poparzy sobie buźki, ale smak i aromat kiełbaski prosto z wędzarni im to wynagrodzi.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1767-kie%C5%82basa-pieczona-w-w%C4%99dzarni/#findComment-39937
Udostępnij na innych stronach

Masz rację, ale trzeba to robić baaaardzo ostrożnie. Kilka dodatków, w tym kardamon, bardzo szybko moga zdominować smak gotowego wyrobu.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1767-kie%C5%82basa-pieczona-w-w%C4%99dzarni/#findComment-39944
Udostępnij na innych stronach

Wielie Dzięki za szybką odpowiedz. A niech sobie poparzą mordki będą mniej kłapali dziobami :grin: co do kardamonu to spróuję na 1/3 farszu, pozostałe 2/3 to bedzie zwykła i czosnkowa.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1767-kie%C5%82basa-pieczona-w-w%C4%99dzarni/#findComment-39945
Udostępnij na innych stronach

Witaj Straszny.

Ja osobiście robię kiełbasę , która jest wędzona/pieczona w wędzarni.

Taka gorąca jest super, oczywiście ostrożność w konsumowaniu zalecana.

Wędzę kiełbasę około 4-5godzin stopniowo zwiększając temperaturę w wędzarni ( beczce metalowej).

Na ostatnim zlocie kilka osób konsumowało kiełbasę zrobioną prze zemnie, podobno była dobra.

Życzę sukcesów. i smacznego.

Pozdrawiam Wiesiorek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1767-kie%C5%82basa-pieczona-w-w%C4%99dzarni/#findComment-39992
Udostępnij na innych stronach

Ja konsumowałem wspomnianą kiełbasę WIESIORKA. Była BARDZO dobra. jak możesz Wiesiorku to podaj temperatury wędzenia rozłożone w czsie, tak mniej więcej, to pomoże Strasznemu i mi też.

Pozdrawiam

MIRKON
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1767-kie%C5%82basa-pieczona-w-w%C4%99dzarni/#findComment-39993
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.