Straszny Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Września 2008 Witajcie !Mam jedno małe pytanko: czy po upieczeniu w wędzarni kiełbasy można ją natychmiast konsumować ? Jutro robię swoją pierwszą wędzoną kiełbasę i dowiedziały się o tym sępy i już krążą dlatego chcę część kiełbasy podpiec i poczęstować kiełbasożerców. Pozdrawiam Straszny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1767-kie%C5%82basa-pieczona-w-w%C4%99dzarni/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Września 2008 Jasne. Jest najlepsza. :wink: Pewnie część sępów poparzy sobie buźki, ale smak i aromat kiełbaski prosto z wędzarni im to wynagrodzi. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1767-kie%C5%82basa-pieczona-w-w%C4%99dzarni/#findComment-39937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Września 2008 Do farszu na kiełbaskę pieczoną radzę dodać szczyptę kardamonu. Kiełbaska tzw. rzeszowska jest smaczna.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1767-kie%C5%82basa-pieczona-w-w%C4%99dzarni/#findComment-39943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Września 2008 Masz rację, ale trzeba to robić baaaardzo ostrożnie. Kilka dodatków, w tym kardamon, bardzo szybko moga zdominować smak gotowego wyrobu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1767-kie%C5%82basa-pieczona-w-w%C4%99dzarni/#findComment-39944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 7 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Września 2008 Wielie Dzięki za szybką odpowiedz. A niech sobie poparzą mordki będą mniej kłapali dziobami :grin: co do kardamonu to spróuję na 1/3 farszu, pozostałe 2/3 to bedzie zwykła i czosnkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1767-kie%C5%82basa-pieczona-w-w%C4%99dzarni/#findComment-39945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiorek Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Września 2008 Witaj Straszny.Ja osobiście robię kiełbasę , która jest wędzona/pieczona w wędzarni.Taka gorąca jest super, oczywiście ostrożność w konsumowaniu zalecana.Wędzę kiełbasę około 4-5godzin stopniowo zwiększając temperaturę w wędzarni ( beczce metalowej). Na ostatnim zlocie kilka osób konsumowało kiełbasę zrobioną prze zemnie, podobno była dobra.Życzę sukcesów. i smacznego. Cytuj Pozdrawiam Wiesiorek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1767-kie%C5%82basa-pieczona-w-w%C4%99dzarni/#findComment-39992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Września 2008 Ja konsumowałem wspomnianą kiełbasę WIESIORKA. Była BARDZO dobra. jak możesz Wiesiorku to podaj temperatury wędzenia rozłożone w czsie, tak mniej więcej, to pomoże Strasznemu i mi też.Pozdrawiam Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1767-kie%C5%82basa-pieczona-w-w%C4%99dzarni/#findComment-39993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.